Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Πέθανε η Σούλη Σαμπάχ

Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σούλη Σαμπάχ

Η Σούλη Σαμπάχ έμεινε στην ιστορία για την ερμηνεία της στο τραγούδι «Γαρύφαλλο στ' αυτί» που ακούστηκε στην θρυλική ταινία «Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο». 

Η σύζυγος του επίσης γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη, που έχει φύγει από τη ζωή από το 1993, ταλαιπωρούνταν τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας τα οποία την κρατούσαν καθηλωμένη στο σπίτι της.

Γεννημένη το 1932 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου η Αναστασία Χριστοδούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήρθε στην Αθήνα τη δεκαετία του΄50 και ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» παίζοντας μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη ενώ συμμετείχε σε δεκάδες ακόμη ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου όπως οι «Η καφετζού», «Δελησταύρου και υιός», «Ζήτω η τρέλα», «Η βίλα των οργίων», «Ο παπατρέχας», «Θα σε κάνω βασίλισσα» κ.α.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο θέατρο και στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε επιτυχημένες επιθεωρήσεις και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων οι « Η γειτονιά μας», «Ορκιστείτε παρακαλώ», «Η καλή πεθερά», «Πάτερ Ημών», «Κλείσε τα μάτια», «Ήρθε κι έδεσε», «Το κόκκινο δωμάτιο», κ.α.

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο της Σούλη Σαμπάχ γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση.. Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως….Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικά “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στην σπουδαία ταινία ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της. Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 από το ΤΑΣΕΗ. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πού βρίσκεται η «Πύλη προς την Ευρώπη» - Οι αρχαιολόγοι αναζητούν ανθρώπινα αντικείμενα 24.000 ετών

Ανθρώπινα αντικείμενα 24.000 ετών αναζητούν οι αρχαιολόγοι στην «Πύλη προς την Ευρώπη». Οι πρώτες αρχαιολογικές υποβρύχιες σαρώσεις υψηλής ανάλυσης έχουν αποκαλύψει ίχνη που λύνουν...

Φόρτωση άρθρων...