Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ελισάβετ Τάρη: Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο (photos)

Το βιβλίο με τίτλο «Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο» είναι ένα παιδικό παραμύθι της Ελισάβετ Τάρη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλους σε εικονογράφηση της Δέσποινας Περηφανοπούλου. 

Πρόκειται για μια παραμυθοϊστορία, που εκτυλίσσεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και με έναν ευφάνταστο τρόπο ανατρέπει τον γνωστό μύθο της αναζήτησης του Μεγάλου στρατηλάτη από την αδελφή του τη γοργόνα.

Μετά τη μεγάλη αποδοχή που είχε το βιβλίο από τους μικρούς αναγνώστες, αυτό μεταφράστηκε και στα Αραβικά και κυκλοφορεί στην Αίγυπτο από τις Εκδόσεις “Fady”. 

Tο ξεχωριστό ενδιαφέρον των Αιγυπτίων αναγνωστών για το συγκεκριμένο βιβλίο είχε ως συνέπεια την παρουσίασή του στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καΐρου, που είναι και το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Αιγύπτου.

Η παρουσίαση έγινε στις 1 Νοεμβρίου 2021 από την ίδια τη συγγραφέα που προσκλήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό.  Είναι τιμητικό, όχι μόνο για τη συγγραφέα, αλλά για την ελληνική λογοτεχνία γενικότερα, ένα ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο να διαβάζεται στο πρωτότυπο από ξένους φοιτητές που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. 

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου στο Πανεπιστήμιο,  ακολούθησαν παρουσιάσεις και στα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας με την ενεργό συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών που ζουν στη Χώρα του Νείλου.  

vivlio
vivlio
vivlio

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόεδρος αρχαιολόγων για τον τάφο του Πλάτωνα: Ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην Ακαδημία

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε ...

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Μυστήριο με μάρκες 2.000 ετών που βρήκαν οι αρχαιολόγοι – Έχουν ελληνικά γράμματα

Μυστήριο καλύπτει μία ανακάλυψη αρχαιολόγων στην Ιερουσαλήμ. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερο από μία δεκαετία τώρα, ένα μικροσκοπικό πήλινο κατασκεύασμα, με αποτύπωμα σφραγ...

Φόρτωση άρθρων...