Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 26,9% τον Ιούνιο στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας

Πολιτισμός

Αύξηση 26,9% καταγράφηκε τον Ιούνιο εφέτος στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, καθώς και αύξηση 14,7% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και των εισπράξεων κατά 61,5%.

Το α' εξάμηνο, σημειώθηκε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά 47% στους επισκέπτες των μουσείων, κατά 44,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 83,2% στις εισπράξεις.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους, καταγράφηκε τον Ιούνιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, αύξηση των επισκεπτών κατά 28%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 16,1% και των εισπράξεων κατά 31,7%.

Το α' εξάμηνο, υπήρξε αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, κατά 43% στους επισκέπτες, κατά 35,4% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 48,6% στις εισπράξεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς ενδείξεις για ανθρώπινη παρουσία στην Παταγονία ανατρέπουν τα δεδομένα (εικόνες)

Μελέτη λιθικού υλικού από τις περιοχές Πιλάουκο και Λος Νότρος στη βορειοδυτική Παταγονία στη Νότια Αμερική διεξήγαγαν αρχαιολόγοι, αποκαλύπτοντας στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας στη...

Πρόεδρος αρχαιολόγων για τον τάφο του Πλάτωνα: Ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην Ακαδημία

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε ...

Φόρτωση άρθρων...