Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Eurovision 2022: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός με την Ανδρομάχη για την Κύπρο (video)

Στις 22:00 το βράδυ θα προβληθεί απόψε ο Β’ ημιτελικός του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision

Στο Τορίνο χτυπάει φέτος ο παλμός της Eurovision μετά την εκρηκτική εμφάνιση και νίκη του συγκροτήματος Maneskin με το “Zitti e Buoni”, που έκανε όλη την Ευρώπη να χορεύει στους ρυθμούς του.

Το βράδυ της Πέμπτης (12/05) στις 22:00 ξεκινά ο Β’ ημιτελικός της Eurovision 2022 και η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις 18 χώρες, ανάμεσά τους και την Κύπρο.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Ανδρομάχη με το τραγούδι «Ela», η οποία θα εμφανιστεί στην 9η θέση.

Στο κέντρο της σκηνής βρίσκεται μία τεράστια κατασκευή σε σχήμα κοχυλιού, με την Ανδρομάχη να εμφανίζεται σαν την θεά Αφροδίτη που αναδύεται μέσα από τα κύματα με μία εφαρμοστή τουαλέτα στο χρώμα του δέρματος, δημιουργία που φέρει την υπογραφή του Στέλιου Κουδουνάρη.

Η νεαρή τραγουδίστρια θα προσπαθήσει να «μαγέψει» τους Ευρωπαίους και να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Το «Ela» είναι ένα κομμάτι σε έντονο έθνικ ύφος, το οποίο περιλαμβάνει ελληνικό και αγγλικό στίχο, ενώ αποτελεί δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

 

 

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ ημιτελικό:

Φινλανδία
Ισραήλ
Σερβία
Αζερμπαϊτζάν
Γεωργία
Μάλτα
Σαν Μαρίνο
Αυστραλία
Κύπρος
Ιρλανδία
Βόρεια Μακεδονία
Εσθονία
Ρουμανία
Πολωνία
Μαυροβούνιο
Βέλγιο
Σουηδία
Τσεχία

Από τον Β’ ημιτελικό θα προκριθούν ακόμη 10 χώρες.

Στον σχολιασμό θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«1st Symposium International»: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών στη Σύρο είναι γεγονός

Ένα μοναδικό πολιτιστικό 3ήμερο έρχεται στο νησί της Σύρου, 6 Σεπτεμβρίου - 9 Σεπτεμβρίου 2024. Η Σύρος είναι ένα μοναδικό νησί ιδανικό για πολιτιστικές εκδηλώσεις με βάση τη μακρό...

Επαναπατρισμός πρωτοκορινθιακής οινοχόης που είχε ανακαλυφθεί κατά τη γερμανική κατοχή

Αρχαιότητα που είχε ανακαλυφθεί, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, επιστράφηκε στην Ελλάδα, από τον Δήμο του Αννόβερου Γερμανίας και το Μουσείο August Kestner. Πρόκειται...

Βρέθηκε ένα αρχαίο βάζο ελεφαντόδοντου που θάφτηκε πριν από 6.000 χρόνια (εικόνες)

Πάνω από 6.000 χρόνια πριν οι άνθρωποι του Ισραήλ της Χαλκολιθικής Περιόδου είχαν στενούς δεσμούς με την Αίγυπτο. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει ισραηλινοί αρχαιολόγοι με βά...

Φόρτωση άρθρων...