Τρίτη
23 Ιουλίου 2024

Η Φίνος Φιλμ την αποχαιρετά την Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Σκόρπισε απλόχερα το γέλιο»

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έφυγε από τη ζωή στο 91ο έτος της ηλικίας της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν λόγω προβλημάτων υγείας, που αντιμετώπιζε τελευταία.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την ηθοποιό που αγαπήθηκε μέσα από τους κυρίως κωμικούς ρόλους της, στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Η Φίνος Φιλμ δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της και έγραψε: «Αντίο λέμε σήμερα στην αγαπημένη Δέσποινα Στυλιανοπούλου που έφυγε λίγο πριν κλείσει τα 92 της χρόνια. Ξεχώριζε πάντα για το μπρίο, τη σπιρτάδα και την τσαχπινιά της, με χαρακτηριστικό ρόλο αυτόν της υπηρέτριας που ξεστόμιζε "μαργαριτάρια". Σκόρπισε απλόχερα το γέλιο και αγαπήθηκε από το κοινό όσο λίγοι ηθοποιοί. Έτσι όπως της άξιζε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Η δημοσίευση της Φίνος Φιλμ

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μπορεί να μην ήταν συχνά πρωταγωνίστρια, κατάφερνε όμως, με το ταλέντο και το μοναδικό μπρίο της, να ξεχωρίζει πάντα μέσα από τους δεύτερους ρόλους που κατά κύριο λόγο υποδυόταν. Την βλέπαμε συχνά ως επαρχιώτισσα οικιακή βοηθό κάποιου πλούσιου αφεντικού, στου οποίου τη ζωή επενέβαινε σαρωτικά και καθοριστικά ενίοτε, ενώ οι αστείες ατάκες της, τα γλωσσικά λάθη της, οι χιουμοριστικοί μορφασμοί της και οι χαρακτηριστικές κινήσεις της άφησαν εποχή. Με την ίδια ευκολία, ωστόσο, που προκαλούσε το γέλιο, μπορούσε να συγκινήσει τους θεατές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Φλάι» στο «Faust bar theatre arts»

Της Στέλλας Ζαφειροπούλου / Ερμηνεύει η Λίλη Τσεσματζόγλου / Σκηνοθεσία Πέπη Μοσχοβάκου Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου / Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Ανακαλύφθηκε «χαμένο» αλφάβητο που δημιούργησε βιβλικός πολιτισμός πριν από 3.000 χρόνια

Αρχαιολόγοι αποκρυπτογράφησαν μερικώς, ένα «χαμένο» αλφάβητο που για δεκαετίες έχει προκαλέσει ερωτηματικά στους ακαδημαϊκούς. Το μυστηριώδες σύστημα γραφής, ανάγεται σ’ έναν πολιτ...

Φόρτωση άρθρων...