Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

«Η Λίμνη των Κύκνων»: Το θρυλικό μπαλέτο στην παγοπίστα του Christmas Theater

Από τα φημισμένα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης

«Η Λίμνη των Κύκνων», το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι, το πιο γνωστό και αγαπημένο μπαλέτο όλων των εποχών ενώνεται με την εντυπωσιακή τέχνη του πατινάζ. Το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό στις 12, 13 και 14 Νοεμβρίου, στο Christmas Theater από τα περίφημα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης - St. Petersburg State Ice Ballet.

 

Σαράντα χορευτές - αθλητές, όλοι διακεκριμένοι στο καλλιτεχνικό πατινάζ, γοητεύουν τα πλήθη με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία τους όπου κι αν εμφανιστούν. Πρόκειται άλλωστε για μια καλλιτεχνική ομάδα με μεγάλη ιστορία και διεθνή φήμη.

Το παραμύθι στο οποίο είναι βασισμένο το μπαλέτο αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης κοπέλας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου από τότε που τις μάγεψε ο μάγος Ρόθμπαρτ. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, τον μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα αντιλαμβάνεται την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί για τον ουρανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...