Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η όπερα «Ελπίς Πατρίδος» τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με κεντρικό θέμα τις περιπέτειες για την προετοιμασία και το ξέσπασμα του απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Έτσι, το Μέγαρο Μουσικής δίνει τη σκυτάλη για τη συνέχιση των επετειακών εκδηλώσεων με το έργο του διακεκριμένου συνθέτη, Γιώργου Κουρουπού, «Ελπίς Πατρίδος» σε λιμπρέτο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Η επίσημη πρεμιέρα της όπερας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο. Η σκηνοθεσία έχει την υπογραφή του Θάνου Παπακωνσταντίνου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Νίκης Ψυχογιού, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα.

Συμμετέχουν οι Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Θεοδώρα Μπάκα (μεσόφωνος), Τάσος Αποστόλου (μπάσος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Γιάννης Καλύβας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος), Άρτεμις Μπόγρη (μεσόφωνος) και Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος). Λαμβάνει, επίσης, μέρος η Χορωδία της ΕΡΤ. Στην διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ο Μίλτος Λογιάδης. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει (€ 50-9).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

John Ντακόλιας: Ένα νέο ανερχόμενο όνομα στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού

Ο John Ντακόλιας είναι ένα νέο ανερχόμενο όνομα στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού στην Πάτρα. Μετά από σπουδές στο θέατρο , τον χορό και του τραγούδι βρέθηκε να εργάζεται στ...

Φόρτωση άρθρων...