Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Η ζωή της Σοφίας Βέμπο στη σκηνή του θεάτρου Χυτήριο

Μια παράσταση βασισμένη σε προσωπικές διηγήσεις της ερμηνεύτριας.

Η ταραχώδης ζωή της Σοφίας Βέμπο, έτσι όπως έχει αποτυπωθεί  μέσα από τις διηγήσεις και τις νοσταλγικές αναπολήσεις της, «αναβιώνει» μέσα από το θεατρικό έργο με τίτλο «Σοφία Βέμπο … σε θυμάμαι», που θα φιλοξενείται από τις 17 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Χυτήριο.

Πρόκειται για μια παράσταση, σε κείμενα της Τάνιας Χαροκόπου και σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, η οποία είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν με επιτυχία και επανέρχεται τώρα για να διαγράψει έναν νέο τίτλο.

Η γυναίκα – θρύλος , που αγάπησε και αγαπήθηκε, που δόξασε την πατρίδα αλλά και δοξάστηκε, η εθνική μας φωνή που ερμήνευσε σημαντικά τραγούδια αλλά και αυτή που καθιέρωσε τα αρχοντορεμπέτικα, εξιστορεί άγνωστες πτυχές της ζωής της, στοιχεία και καταστάσεις, με μια αφήγηση συνταρακτικά απλή και ανθρώπινη.

Η σπουδαία καριέρα της, τα τραγούδια της, τα ερωτικά της σκιρτήματα, η δυναμική φιλόδοξη προσωπικότητά της, μεταφέρονται στην σκηνή, από την Γεωργία Ζώη  που ενσαρκώνει αυτόν τον τόσο απαιτητικό ρόλο και ερμηνεύει ζωντανά κάποια από τα σπουδαιότερα τραγούδια της ηρωίδας, συνοδευόμενη από τον τραγουδιστή, μουσικό και συνθέτη  Μαυρίκιο Μαυρικίου με το ακορντεόν του.

Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στα πλαίσια μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της.

Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που την σημάδεψαν απλά αλλά και σημαντικά.Για πρώτη φορά στη ζωή της, εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στην μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της.

Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...