Πέμπτη
02 Φεβρουαρίου 2023

Μαγνησία: Επισκέψιμοι ακόμη τρεις υποθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι

Ακόμα τρεις υποθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι επισκέψιμοι στη Μαγνησία. Οι υποθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι των ναυαγίων στο Ακρωτήριο Γλάρος, στην Κίκυνθο και στο Ακρωτήριο

Τηλέγραφος στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, αποδόθηκαν στο κοινό, συνθέτοντας μαζί με τον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της Αλοννήσου ένα μοναδικό υποθαλάσσιο αρχαιολογικό πάρκο μοναδικής καταδυτικής εμπειρίας σε διεθνές επίπεδο.

Οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι που καθίστανται επισκέψιμοι αφορούν στο υστερορωμαϊκό ναυάγιο στον Τηλέγραφο Νηών Σούρπης και στα βυζαντινά ναυάγια στον Γλάρο Νηών και στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης.

Στο ναυάγιο στη νησίδα Κίκυνθος, ανατολικά του όρμου της Αμαλιάπολης, ένα βυζαντινό εμπορικό πλοίο με αμφορείς είχε ναυαγήσει μεταξύ του 11ου και του 13ου αιώνα, με αποτέλεσμα το φορτίο του να έχει σχηματίσει έναν εντυπωσιακό σωρό από κεραμικά θραύσματα, ενώ ένα από τα ναυάγια στον κόλπο του Τηλέγραφου με υστερορωμαϊκούς αμφορείς και ένα αγκυροβόλιο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού για τους τρεις Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους, ο επισκέπτης μπορεί να έχει την εμπειρία της εικονικής κατάδυσης με γυαλιά τρισδιάστατης επαυξημένης πραγματικότητας. 

Χάρη στην εικονική περιήγηση ο υποβρύχιος κόσμος των τριών ναυαγίων καθίσταται καθολικά προσβάσιμος, ακόμα και σε εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν φυσική κατάδυση.

Η απόδοση των ναυαγίων ως επισκέψιμων χώρων δημιουργεί κίνητρα για τη λειτουργία καταδυτικών παρόχων για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να καταδυθούν. 

Με την εποπτεία και καθοδήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού μπορούν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. 

Τα συγκεκριμένα ναυάγια βρίσκονται με μικρό βάθος, οπότε είναι πρόσφορη η κατάδυση ακόμα και για αρχαρίους. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα συνεχίσουν να τραγουδούν μαζί και το καλοκαίρι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι κοινές ζωντανές εμφανίσεις της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στη σκηνή του «VOX». Οι δύο ερμηνε...

Όσκαρ: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή, 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ ξεκίνησε και επίσημα με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Οι ηθοποιοί Ριζ Άχμεντ («Sound of Metal», «T...

Η ιστορία που συγκίνησε την Adele επί σκηνής

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή της σε διάρκεια show της στο Λας Βέγκας η Adele, έπειτα από αλληλεπίδραση που είχε με τους θαυμαστές της. Μάλιστα, δεν δίστασε να αφήσει τα δάκρυά της να κυ...

Φόρτωση άρθρων...