Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μαγνησία: Επισκέψιμοι ακόμη τρεις υποθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι

Ακόμα τρεις υποθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι επισκέψιμοι στη Μαγνησία. Οι υποθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι των ναυαγίων στο Ακρωτήριο Γλάρος, στην Κίκυνθο και στο Ακρωτήριο

Τηλέγραφος στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας, αποδόθηκαν στο κοινό, συνθέτοντας μαζί με τον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της Αλοννήσου ένα μοναδικό υποθαλάσσιο αρχαιολογικό πάρκο μοναδικής καταδυτικής εμπειρίας σε διεθνές επίπεδο.

Οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι που καθίστανται επισκέψιμοι αφορούν στο υστερορωμαϊκό ναυάγιο στον Τηλέγραφο Νηών Σούρπης και στα βυζαντινά ναυάγια στον Γλάρο Νηών και στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης.

Στο ναυάγιο στη νησίδα Κίκυνθος, ανατολικά του όρμου της Αμαλιάπολης, ένα βυζαντινό εμπορικό πλοίο με αμφορείς είχε ναυαγήσει μεταξύ του 11ου και του 13ου αιώνα, με αποτέλεσμα το φορτίο του να έχει σχηματίσει έναν εντυπωσιακό σωρό από κεραμικά θραύσματα, ενώ ένα από τα ναυάγια στον κόλπο του Τηλέγραφου με υστερορωμαϊκούς αμφορείς και ένα αγκυροβόλιο που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Στο Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού για τους τρεις Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους, ο επισκέπτης μπορεί να έχει την εμπειρία της εικονικής κατάδυσης με γυαλιά τρισδιάστατης επαυξημένης πραγματικότητας. 

Χάρη στην εικονική περιήγηση ο υποβρύχιος κόσμος των τριών ναυαγίων καθίσταται καθολικά προσβάσιμος, ακόμα και σε εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν φυσική κατάδυση.

Η απόδοση των ναυαγίων ως επισκέψιμων χώρων δημιουργεί κίνητρα για τη λειτουργία καταδυτικών παρόχων για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να καταδυθούν. 

Με την εποπτεία και καθοδήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού μπορούν να απολαύσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. 

Τα συγκεκριμένα ναυάγια βρίσκονται με μικρό βάθος, οπότε είναι πρόσφορη η κατάδυση ακόμα και για αρχαρίους. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H αρχαία πόλη που βυθίστηκε πριν από 1.200 χρόνια – Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν θησαυρό (Photos)

Στην αρχαιότητα, υπήρχε μια πόλη γνωστή για τους τα λιμάνια της και τους ναούς της. Αυτή η πόλη είχε πολλά λιμάνια, γιατί ήταν κτισμένη σε νησιά και οι άνθρωποι έπρεπε να επικοινων...

John Ντακόλιας: Ένα νέο ανερχόμενο όνομα στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού

Ο John Ντακόλιας είναι ένα νέο ανερχόμενο όνομα στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού στην Πάτρα. Μετά από σπουδές στο θέατρο , τον χορό και του τραγούδι βρέθηκε να εργάζεται στ...

Παίρνει σάρκα και οστά το Όραμα των Δελφών

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο παρουσίασε τ...

Φόρτωση άρθρων...