Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Μαίρη Χρονοπούλου: Τι θα γίνει με την κηδεία της - «Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία», έλεγε

Πολιτισμός

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε προνοήσει να αφήσει γραπτώς τις επιθυμίες της, για τον τρόπο με τον οποίο θα την αποχαιρετήσουν. Την Παρασκευη 6 Οκτωβρίου, η ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Τα δημοσιεύματα γύρω από το τι θα συμβεί με την κηδεία της πληθαίνουν, μιας και η επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί.

«Γιατί έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου» είχε αναφέρει.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε κάνει ξεκάθαρο το τι θέλει να συμβεί όταν φύγει από τη ζωή. Ωστόσο, όπως είχε σκεφτεί και εκείνη «αν με ρωτάς πως θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!».

Μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους ανθρώπους που θα αποφασίσουν πώς θα αποχαιρετήσουν τη «μεγάλη κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου.

Η χάρη που ζήτησε από την Ευανθία Ρεμπούτσικα
«Ζήτησα από την αγαπημένη μου φίλη Ευανθία Ρεμπούτσικα μία χάρη, να μου γράψει ένα μικρό ρέκβιεμ μουσικό. Θα έρθει στην Ριτσώνα και με το υπέροχο κόκκινο βιολί της θα μου παίξει αυτό το κομμάτι πριν από την καύση. Αισθάνομαι αυτοκράτειρα με αυτό και μου αρέσει» έχει αποκαλύψει επίσης.

Στο παρελθόν, είχε πει στην Espresso: «Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτόν τον κόσμο, διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά κι όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως κι όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Κι όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκομαι.

«Το τελευταίο "πάρτι»" έχει άλλο πλάνο! Η καύση είναι εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν τα σκαθάρια και τα σκουλήκια; Δείξε μου -σε όλη την ανθρώπινη ιστορία- έναν αθάνατο! Έζησε ποτέ κανείς αιώνια; Μια απλή μετάβαση είναι! Είναι η μοίρα μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλοί επιστήμονες διάβασαν σε πάπυρο πώς πέρασε ο Πλάτωνας το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πλάτωνα ρίχνουν προσφάτως αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα παπύρων, τα οποία θάφτηκαν κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας μετά την...

Μυστήριο με μάρκες 2.000 ετών που βρήκαν οι αρχαιολόγοι – Έχουν ελληνικά γράμματα

Μυστήριο καλύπτει μία ανακάλυψη αρχαιολόγων στην Ιερουσαλήμ. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερο από μία δεκαετία τώρα, ένα μικροσκοπικό πήλινο κατασκεύασμα, με αποτύπωμα σφραγ...

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Φόρτωση άρθρων...