Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Νίκος Ξανθόπουλος: Σήμερα στο Α΄ Νεκροταφείο το τελευταίο «αντίο»

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα τον Νίκο Ξανθόπουλο, τον ηθοποιό που κατάφερε, μέσα από τους ρόλους του, κ τα τραγούδια του αλλά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, να αφήσει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Γι΄αυτό άλλωστε και η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, την Κυριακή, στα 89 του χρόνια, προκάλεσε καθολική συγκίνηση, ιδιαιτέρως στους παλαιότερους, σε όλους εκείνους που είχαν ταυτιστεί με τους ταλαιπωρημένους αλλά αξιοπρεπείς χαρακτήρες που ενσάρκωνε στη μεγάλη οθόνη.

Η σορός του αγαπημένου ηθοποιού θα βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών όπου πραγματοποιούνται οι πολιτικές κηδείες. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν στη μία ώρα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του τρισάγιου που θα ψαλεί, στον ίδιο χώρο, στις 13.00.

Εκεί θα βρίσκεται σύσσωμη η οικογένειά του, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά του – τρεις γιοι και μια κόρη - και τα εγγόνια του, που βρίσκονταν διαρκώς στο πλευρό του τον τελευταίο, δύσκολο μήνα της νοσηλείας του, ελπίζοντας, πως και αυτή τη φορά, θα καταφέρει να βγει νικητής. Δυστυχώς η καρδιά του, η μεγάλη αυτή καρδιά που χώρεσε μέσα της όλη την Ελλάδα του πόνου, του μόχθου, της προσφυγιάς και της βιοπάλης, σταμάτησε να χτυπά τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η οικογένειά του, εξέφρασε, χθες, δημόσια, με ανακοίνωσή της, την παράκληση αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» (Alpha Bank GR 45 0140 2280 2280 0200 2002 719 – Εις μνήμην Νίκου Ξανθόπουλου)». Αυτός ήταν εξάλλου ο Νίκος Ξανθόπουλος: ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθά όποτε και όπως μπορούσε.

Μετά το τέλος της πολιτικής κηδείας η σορός του εκλιπόντα θα αποτεφρωθεί, στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνης, σε μια τελετή που θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H αρχαία πόλη που βυθίστηκε πριν από 1.200 χρόνια – Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν θησαυρό (Photos)

Στην αρχαιότητα, υπήρχε μια πόλη γνωστή για τους τα λιμάνια της και τους ναούς της. Αυτή η πόλη είχε πολλά λιμάνια, γιατί ήταν κτισμένη σε νησιά και οι άνθρωποι έπρεπε να επικοινων...

Παίρνει σάρκα και οστά το Όραμα των Δελφών

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο παρουσίασε τ...

«1st Symposium International»: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών στη Σύρο είναι γεγονός

Ένα μοναδικό πολιτιστικό 3ήμερο έρχεται στο νησί της Σύρου, 6 Σεπτεμβρίου - 9 Σεπτεμβρίου 2024. Η Σύρος είναι ένα μοναδικό νησί ιδανικό για πολιτιστικές εκδηλώσεις με βάση τη μακρό...

Φόρτωση άρθρων...