Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νίκος Πορτοκάλογλου: Και δεύτερη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής μετά το sold out

Πολιτισμός

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, «Εδώ είναι το ταξίδι», στις 30 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προστίθεται και δεύτερη ημερομηνία, λόγω μεγάλης ζήτησης.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα εμφανιστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και την Παρασκευή 29 Μαρτίου (με την ίδια ώρα έναρξης, στις 21.00).

Σε αυτές τις ανατρεπτικές μουσικές βραδιές, σκιαγραφείται το καλλιτεχνικό πορτρέτο του Νίκου Πορτοκάλογλου «αλλιώς», ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται η συμφωνική διάσταση των τραγουδιών του και αναδεικνύεται η αρμονική συνύπαρξη δύο ξεχωριστών μουσικών κόσμων: η τραγουδοποιία του Πορτοκάλογλου, η οποία συνδυάζει στοιχεία από το λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι ‒αλλά και από το ροκ και τα μπλουζ‒, με τον συμφωνικό ήχο της ορχήστρας που εκπροσωπεί τη δυτική κλασική παράδοση.

Κεντρικός πυλώνας της μουσικής παράστασης «Εδώ είναι το ταξίδι» είναι η συνάντηση μουσικών από διαφορετικές γενιές: από τη γενιά του 1980 στην οποία ανήκει ο ίδιος μέχρι τις γενιές του σήμερα που εκπροσωπούνται από τη Χορωδία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης και το συμφωνικό σύνολο Underground Youth Orchestra. Με τον Νίκο Πορτοκάλογλου τραγουδούν η νέα ερμηνεύτρια Μυρτώ Βασιλείου, ο πολυτάλαντος συνεργάτης του Βύρων Τσουράπης και, ως εκλεκτός καλεσμένος, ο Γιώργος Περρής.

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2022, με τίτλο «Επίσημο ένδυμα», και βασίζεται σε πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Άννας Μυκωνίου και του Aθανάσιου Κολαλά.

Τιμές εισιτηρίων

12 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 18 € ● 28 € ● 38 € ● 48 € ● 58 € ● 65 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γλυπτό θεότητας με σώμα φιδιού εντόπισαν αρχαιολόγοι σε ρωμαϊκό φρούριο (εικόνες)

Ένα γλυπτό θεότητας με σώμα φιδιού εντοπίστηκε από αρχαιολόγους σε ρωμαϊκό φρούριο στη Γερμανία. Το γλυπτό του γίγαντα μαζί με την πέτρα των τεσσάρων θεών που ανακαλύφθηκε το 1908....

Ανακαλύφθηκαν καμένα λείψανα σε πυραμίδα - Οι βασιλιάδες έκαιγαν τους προκατόχους τους για να σφραγίσουν την ηγεμονία τους (Photos)

Έκπληκτοι έμειναν αρχαιολόγοι από ανακάλυψή τους. Ο πασίγνωστος πολιτισμός των Μάγια έκρυβε ακόμα ένα μυστικό. Καίγανε τους βασιλιάδες τους σαν να ήθελαν να τους ατιμάσουν. Αρχ...

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Φόρτωση άρθρων...