Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ο Μπραντ Πιτ κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη γλυπτική

Πολιτισμός

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη τις τελευταίες δεκαετίες, όμως αυτό δεν σταματά σε τίποτα τον Μπραντ Πιτ από το να δοκιμάσει την τύχη του και στη γλυπτική.

Μάλιστα, ο Αμερικανός ηθοποιός εξέθεσε κάποια έργα του σε μουσείο στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Για την ακρίβεια, ο 58χρονος, έδωσε το παρόν στο μουσείο για να παρουσιάσει ο ίδιος τα εκτιθέμενα έργα του που αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης έκθεσης του Βρετανού καλλιτέχνη Τόμας Χαουζεγκό. Η συμμετοχή του αποτέλεσε έκπληξη μιας και δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Κι ο Μπραντ Πιτ δεν είναι ο μόνος γνωστός γκεστ αυτής της έκθεσης, μιας και σε αυτή θα βρει κανείς και μια κεραμική σειρά δια χειρός Νικ Κέιβ.

Ο Μπραντ Πιτ συμμετέχει στην έκθεση με 9 έργα, μεταξύ των οποίων μια σειρά από γλυπτά σιλικόνης σε σχήμα σπιτιού, καθένα από τα οποία έχουν δεχτεί διαφορετικού είδους πυρομαχικά.

«Για τον Νικ και για μένα, αυτός είναι ένας καινούργιος κόσμος και η πρώτη μας συμμετοχή σε αυτόν», σχολίασε ο ηθοποιός για το εικαστικό βάπτισμα του πυρός, του ίδιου αλλά και του Αυστραλού μουσικού.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία πίσω από τα έργα του, ο Πιτ είπε: «Για μένα, έχει να κάνει με τον αναστοχασμό. Έχει να κάνει με όλα όσα έχω κάνει λάθος στις σχέσεις μου, τα ατοπήματά μου, τα σημεία στα οποία είμαι συνένοχος. Όλο αυτό γεννήθηκε από την ευθύνη αυτού που αποκαλώ ακραία κατάσταση εαυτού, το να γίνομαι βάναυσα ειλικρινής με τον εαυτό μου και να λαμβάνω υπόψη όλους όσους έχω ενδεχομένως πληγώσει, τις στιγμές που έχω κάνει λάθη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«1st Symposium International»: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών στη Σύρο είναι γεγονός

Ένα μοναδικό πολιτιστικό 3ήμερο έρχεται στο νησί της Σύρου, 6 Σεπτεμβρίου - 9 Σεπτεμβρίου 2024. Η Σύρος είναι ένα μοναδικό νησί ιδανικό για πολιτιστικές εκδηλώσεις με βάση τη μακρό...

John Ντακόλιας: Ένα νέο ανερχόμενο όνομα στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού

Ο John Ντακόλιας είναι ένα νέο ανερχόμενο όνομα στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού στην Πάτρα. Μετά από σπουδές στο θέατρο , τον χορό και του τραγούδι βρέθηκε να εργάζεται στ...

Παίρνει σάρκα και οστά το Όραμα των Δελφών

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο παρουσίασε τ...

Φόρτωση άρθρων...