Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ο Πολωνός Πάβελ Κότλα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πολιτισμός

Η μουσική βραδιά θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με έντονα συναισθήματα, ρομαντισμό, διάθεση αναμέτρησης με δεξιοτεχνικές προκλήσεις, αλλά και υμνώντας την ανείπωτη ομορφιά που σε…πονάει, υποδέχεται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τη νέα χρονιά.

Στο πόντιουμ, στην πρώτη συναυλία της για το 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα βρίσκεται ο διεθνώς καταξιωμένος Πολωνός αρχιμουσικός Πάβελ Κότλα, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ο μαέστρος θα διευθύνει το συμφωνικό ποίημα «Ο καταραμένος κυνηγός» του Γάλλου ρομαντικού Σεζάρ Φρανκ, ένα έργο με δραματικούς τόνους και λυρικό ύφος, εμπνευσμένο από κείμενο μεταφυσικής χροιάς.

Ακολουθεί το Κοντσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα του πολυβραβευμένου Μιχάλη Τραυλού, δημιουργία με υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις την οποία θα εκτελέσει η διακεκριμένη φλαουτίστα Ιβόνα Γκλίνκα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη βαθιά συναισθηματική Συμφωνία αρ. 4 σε φα ελάσσονα, του Πιότρ – Ίλιτς Τσαϊκόσφσκι. Μια μεγαλειώδη εξιστόρηση της ασημαντότητας του ανθρώπου απέναντι στις εξωτερικές δυνάμεις που τον κατακλύζουν. Το συμπέρασμα γλυκόπικρο: η μοίρα μας είναι οι άλλοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επαναπατρισμός πρωτοκορινθιακής οινοχόης που είχε ανακαλυφθεί κατά τη γερμανική κατοχή

Αρχαιότητα που είχε ανακαλυφθεί, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, επιστράφηκε στην Ελλάδα, από τον Δήμο του Αννόβερου Γερμανίας και το Μουσείο August Kestner. Πρόκειται...

Φόρτωση άρθρων...