Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Όσκαρ 2022: Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε στην ενότητα «In Memoriam»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Όσκαρ τιμούν προσωπικότητες από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας που πέθαναν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

 

Φέτος, στο βίντεο – αφιέρωμα που προβλήθηκε στην ειδική ενότητα της τελετής με όνομα «In Memoriam», τιμήθηκε και ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

Για το αφιέρωμα, πολλοί καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τραγούδια και να μιλήσουν για αγαπημένους ηθοποιούς, παραγωγούς και άλλους καλλιτέχνες που δεν βρίσκονται στη ζωή.

 

Ο Τάιλερ Πέρι ήταν εκείνος που ξεκίνησε το φετινό, συγκινητικό κεφάλαιο με μερικά λόγια για τον Σίντνεϊ Πουατιέ.

«Ήταν ο πρώτος και, για πολύ καιρό, ο μοναδικός μαύρος άνδρας που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Όταν βρέθηκε στη σκηνή, έκανε πολύ περισσότερα από τον ρόλο που υποδύθηκε. Στάθηκε για όλα αυτά που συνέβησαν πριν από αυτόν και φώτισε τα όνειρα όλων αυτών που ακολούθησαν. Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ χωρίς τον Σίντνεϊ. Για σένα, κύριε, με όλη μου την αγάπη».

Στη συνέχεια, ο Μπιλ Μάρεϊ ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει στη μνήμη του σκηνοθέτη του «Ghostbusters» Ιβάν Ράιτμαν.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις τίμησε την Μπέτι Γουάιτ, της οποίας η καριέρα μετρούσε πάνω από 70 χρόνια. Η Γουάιτ πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου, λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν τα 100α της γενέθλια.

Η ενότητα τίμησε επίσης τους Γουίλιαμ Χαρτ, Ολυμπία Δουκάκη, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς και Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

Ωστόσο, ξέχασε να εντάξει στο αφιέρωμα τον ηθοποιό και παρουσιαστή Μπομπ Σάγκετ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Μυστήριο με μάρκες 2.000 ετών που βρήκαν οι αρχαιολόγοι – Έχουν ελληνικά γράμματα

Μυστήριο καλύπτει μία ανακάλυψη αρχαιολόγων στην Ιερουσαλήμ. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερο από μία δεκαετία τώρα, ένα μικροσκοπικό πήλινο κατασκεύασμα, με αποτύπωμα σφραγ...

Φόρτωση άρθρων...