Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Παιδικό παπούτσι 2.000 ετών ανακαλύφθηκε σε ορυχείο αλατιού (Video&Εικόνες)

Ένα παιδικό δερμάτινο παπούτσι 2.000 ετών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Μεταλλείων του Μπόχουμ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το παιδικό παπούτσι είναι σε εξαιρετική κατάσταση διατηρώντας ακόμα και τμήμα από τα κορδόνια του. Με βάση τον σχεδιασμό του ευρήματος, υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκε περίπου τον 2ο αιώνα π.Χ.

Παιδικό παπούτσι 2.000 ετών ανακαλύφθηκε σε ορυχείο αλατιού

Το παπούτσι ανακαλύφθηκε στο Ντούρνμπεργκ, ένα αρχαίο ορυχείο βραχώδους αλατιού, κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όπου οι αρχαιολόγοι κάνουν ανασκαφές από το 2001 για να μελετήσουν τη ζωή και την εργασία των ανθρακωρύχων της εποχής του σιδήρου.

Λόγω του ότι το αλάτι έχει την ιδιότητα να συντηρεί οργανικά υλικά, η αρχαιολογική ομάδα εντόπισε και οργανικά υπολείμματα δίπλα στο παπούτσι, ένα ξύλινο φτυάρι και ένα κομμάτι γούνας με κορδόνια που πιθανότατα αποτελούσε μέρος μιας κουκούλας.

Παιδικό παπούτσι 2.000 ετών ανακαλύφθηκε σε ορυχείο αλατιού

Δερμάτινα παπούτσια έχουν βρεθεί και στο παρελθόν στην περιοχή αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το πρώτο παιδικό παπούτσι. 

Με βάση το μέγεθος το παπούτσι υπολογίζεται ότι ανήκει σε ένα επτάχρονο παιδί, πράγμα που υποδεικνύει ότι μικρά παιδιά εργάζονταν στο ορυχείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη βίλα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα (Photos)

Χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδεψαν οι αρχαιολόγοι για να φτάσουν από την Ασία στην Ευρώπη, ωστόσο και το ταξίδι τους, αλλά πολύ περισσότερο οι ανασκαφές τους και οι εργασίες τους απέδωσ...

Μυστήριο με μάρκες 2.000 ετών που βρήκαν οι αρχαιολόγοι – Έχουν ελληνικά γράμματα

Μυστήριο καλύπτει μία ανακάλυψη αρχαιολόγων στην Ιερουσαλήμ. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερο από μία δεκαετία τώρα, ένα μικροσκοπικό πήλινο κατασκεύασμα, με αποτύπωμα σφραγ...

Γλυπτό θεότητας με σώμα φιδιού εντόπισαν αρχαιολόγοι σε ρωμαϊκό φρούριο (εικόνες)

Ένα γλυπτό θεότητας με σώμα φιδιού εντοπίστηκε από αρχαιολόγους σε ρωμαϊκό φρούριο στη Γερμανία. Το γλυπτό του γίγαντα μαζί με την πέτρα των τεσσάρων θεών που ανακαλύφθηκε το 1908....

Φόρτωση άρθρων...