Τρίτη
07 Δεκεμβρίου 2021

Ιωάννης Μαρκέτος: Εργασιακός  Εκφοβισμός – Νίκησέ Τον

Πολιτισμός

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 ,στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Υπατίας, Πατησίων & Ηπείρου 2, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ιωάννη Μαρκέτου, Εργασιακός  Εκφοβισμός – Νικησέ Τον.  

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης, δημιουργός της Modus Vivendi.

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι
Ευάγγελος Σπύρου, Εκδότης/Δημοσιογράφος
Lila de Chaves, Πρόεδρος Heritage & Museums EMF, Συμβούλιο της Ευρώπης
Αχιλλέας Τόπας, Δημοσιογράφος

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που παρουσιάζεται ένα βιβλίο με θέμα τη Βία και Παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας, ένα βιβλίο για τον εργασιακό εκφοβισμό. Το βιβλίο Εργασιακός Εκφοβισμός – Νικησέ Τον είναι ένα βιβλίο σύγχρονο ,κατανοητό και  απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως θέσης, επαγγελματικής ιδιότητας , φύλου ή φυλής. Το βιβλίο περιγράφει μέσα από τις ιστορίες του ήρωα του διάφορες μορφές  εργασιακού εκφοβισμού, βίας και παρενόχλησης και πώς αυτές  αντιμετωπίζονται.

 
Ο ήρωας του βιβλίου αντιμετωπίζει  ιστορίες που είναι αληθινές , ιστορίες κανονικών ανθρώπων. Ο ήρωας είναι άντρας / γυναίκα με όνειρα, φιλοδοξίες, δεξιότητες, αγωνίες , θέληση να πετύχει επαγγελματικά , κοινωνικά, οικονομικά και νιώθει ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τον εργασιακό εκφοβισμό, τη βία και παρενόχληση  στην δουλειά του όχι ως ένα σπιράλ θλιβερών καταστάσεων  αλλά ως ένα πρόβλημα που οφείλει να βρει την λύση του.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον Εργασιακό Εκφοβισμό όπως ακριβώς είναι. Δίνει μορφή στις διαφορετικές εκφάνσεις του, περιγράφει τα αισθήματα που νιώθει ο ήρωας και τις σκέψεις που έχει όταν νιώθει πως έχει στοχοποιηθεί.  Μέσα από τις σελίδες του όμως ο ήρωας  παρουσιάζει τις λύσεις και τη μεθοδολογία που χρειάζεται κάποιος ώστε να διαχειριστεί και να απεγκλωβιστεί από το τοξικό περιβάλλον στο οποίο είναι μέσα. 

Ο  Ιωάννης Μαρκέτος είναι κάτοχος MBA, ιδρυτής της MRK Consulting – Σύμβουλοι Αποφυγής και Διαχείριση Εργασιακού Εκφοβισμού. Η MRK Consultingεξειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την  αντιμετώπιση και αποφυγή φαινομένων εργασιακού εκφοβισμού , βίας και παρενόχλησης σε  εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

Παράλληλα λειτουργεί ως σύμβουλος στρατηγικής εναρμόνισης των  επιχειρήσεων  και των οργανισμών  σε θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της Βίας και Παρενόχλησης στους χώρους της Εργασίας  σύμφωνα με την C190 του ν.4808/2021.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με πρόλογο της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου κυκλοφορεί το βιβλίο της εμβληματικής RBG

Έναν χρόνο μετά το θάνατό της, κυκλοφορεί, το βιβλίο της εμβληματικής Δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ (RBG) σε συνεργασία με τις Γουέντι Γουίλιαμς και Μαίρη Χάρτνετ, με πρόλογο...

Dior: Στη Μήλο η κολεξιόν του οίκου για το 2022 (photos)

Πριν από λίγους μήνες, ο φημισμένος γαλλικός οίκος, πραγματοποίησε την επίδειξη της χειμερινής κολεξιόν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην Αθήνα. Εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα είν...