Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία συγγραφέας του «Γουλφ Χολ» Hilary Mantel, σε ηλικία 70 ετών

Πολιτισμός

Μια ακόμα μεγάλη απώλεια μετράει πλέον ο κόσμος της λογοτεχνίας: Πέθανε η Dame Hilary Mantel, η συγγραφέας που έγινε γνωστή κυρίως μέσα από την τριλογία «Γουλφ Χολ», μια σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων με κεντρικό πρόσωπο τον Thomas Cromwell, που συνδύασε την εμπορική με την καλλιτεχνική επιτυχία – έγινε μπεστ σέλερ και της έφερε, μεταξύ άλλων, το Βραβείο Μπούκερ, για τον πρώτο τόμο.

«Είμαστε καταρρακωμένoi από το θάνατο της αγαπημένης μας Dame Hilary Mantel. Οι σκέψεις μας είναι στους φίλους και τους συγγενείς της, ειδικά στο σύζυγό της, Gerald. Η απώλειά της είναι σπαρακτική και μπορούμε να νιώσουμε μόνο ευγνωμοσύνη που μας άφησε ένα τόσο μεγαλειώδες έργο», σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου της, HarperCollins.

Η τριλογία του «Γουλφ Χολ» ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, με το βιβλίο της «The Mirror and the Light», που επίσης ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Booker, το 2020.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα η Mantel στον «Guardian» είχε πει, χαρακτηριστικά, ότι πριν από τη συγγραφή της τριλογίας της είχαν προηγηθεί χρόνια έρευνας, για να βεβαιωθεί ότι η σκιαγράφηση των χαρακτήρων θα είναι ιστορικά ακριβής. Ότι θα κατάφερνε να «βάλει» τον αναγνώστη «στην αυλή του βασιλιά Ερρίκου».

«Χάσαμε μια ιδιοφυΐα», σχολίασε η JK Rowling, ενώ η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon, της πατρίδας της Mantel, δήλωσε: «Τραγικά νέα. Ό,τι και να πούμε για τη λογοτεχνική κληρονομιά που αφήνει, είναι λίγο. Η τριλογία της, Γουλφ Χολ, ήταν το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής διαδρομής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη βίλα του πρώτου Ρωμαίου αυτοκράτορα (Photos)

Χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδεψαν οι αρχαιολόγοι για να φτάσουν από την Ασία στην Ευρώπη, ωστόσο και το ταξίδι τους, αλλά πολύ περισσότερο οι ανασκαφές τους και οι εργασίες τους απέδωσ...

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Φόρτωση άρθρων...