Τρίτη
24 Μαρτίου 2026

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Νίκος Παναγιωτόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στη θλίψη στον χώρο της ελληνικής ποίησης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σπουδαίος ποιητής αλλά και μεταφραστής γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1945 στα Εξάρχεια και ζούσε στην Αθήνα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «Εκηβόλος» μαζί με τον Βασίλη Διοσκουρίδη και την Τζούλια Τσακίρη και συνεργάστηκε επί μακρόν στη συντακτική επιτροπή.

Παράλληλα με τη συγγραφική του ενασχόληση, καταπιάστηκε και με τη μετάφραση, συγκεκριμένα του αρχαίου δράματος. Η «Αντιγόνη», που ανέβηκε στην Επίδαυρο το 2007 σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και ο «Οιδίποδας», βασίστηκαν στη δική του μετάφραση. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν ο δημιουργός μίας μακράς αφήγησης σε ελεύθερο στίχο με τίτλο «Σύσσημον ή Τα κεφάλαια» και κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στους ποιητικούς και λογοτεχνικούς κύκλους.

«Πριν λίγο αναχώρησε ο Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος. Στενός φίλος και συνεργάτης της Ινδίκτου σχεδόν από την ίδρυση της. Η απώλεια είναι μεγάλη» σημείωσαν χαρακτηριστικά οι εκδόσεις Ίνδικτος, στην επίσημη σελίδα στα social media, γνωστοποιώντας την είδηση του θανάτου του ποιητή.

 

 

θανατος

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«NINA 2» στο «Theatre of the NO»

Πρεμιέρα: Τρίτη 24 Μαρτίου / Κείμενο: Κάτια Σπερελάκη - Σκηνοθεσία Yoel Wulfhart / Ένας δυνατός μονόλογος για το πέρασμα του χρόνου και την αλήθεια πίσω από τα φώτα της σκηνής

Λαμπερή συνάντηση celebrities στο Θέατρο Λαμπέτη – Μια μοναδική βραδιά με την υπογραφή της Allwyn και των Αθηναϊκών Θεάτρων

Ένα ξεχωριστό φουαγιέ πάρτυ γεμάτο λαμπερές παρουσίες πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Λαμπέτη την Τετάρτη 11 Μαρτίου, με την υπογραφή των Αθηναϊκών Θεάτρων και της Allwyn. Αφορμή σ...

Φόρτωση άρθρων...