Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο θρυλικός Παεζάνο της Φωκίωνος Νέγρη (photos)

Μία από τις πιο γνώριμες φιγούρες της Φωκίωνος Νέγρη την δεκαετία του ’80, ο εκκεντρικός Παεζάνο, έφυγε από τη ζωή.

Ο Νίκος Χατζηκώστας, υπήρξε η πιο cult φιγούρα της Αθήνας τη δεκαετία του ’80, καθώς συνήθιζε να ντύνεται με κελεμπίες, γούνες, ψηλά καπέλα, λευκά κοκάλινα γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό και πάντα διατηρούσε μούσι που θύμιζε Ντ’ Αρτανιάν. Σήμα κατατεθέν του ήταν η μαϊμού που είχε πάντα στον ώμο του.

Ο Παεζάνο άνοιξε στην Κυψέλη μια πιτσαρία και εκτός από το πολύ καλό φαγητό που σέρβιρε, φρόντιζε συνεχώς οι θαμώνες του να μην πλήττουν και συνεχώς να εκπλήσσονται. Κάποια στιγμή μάλιστα εκεί γύρω στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έφερε μέσα στο μαγαζί σαν ατραξιόν και δυο κροκόδειλους.

 

paezano

Από το μαγαζί του είχαν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της showbiz, ενώ θρυλικές έχουν μείνει οι βραδιές διασκέδασης υπό το φως των κεριών.  Αποτελούσε σημείο συνάντησης για τραγουδιστές, ηθοποιούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολιτικούς, καθώς λειτουργούσε ως… «afterάδικο».

Το 1984 ο Παεζάνο (τον αποκαλούσαν και με το όνομα του μαγαζιού του) «πυρπολήθηκε» μπροστά στο μαγαζί του. Τα κηδειόχαρτα τοιχοκολλήθηκαν σε ολόκληρη την Αθήνα. Την επομένη ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Στην πραγματικότητα ήταν ένα καλοστημένο πρωταπριλιάτικο αστείο με μονταρισμένη φωτογραφία.

Το 1996 έπρεπε να αποφασίσει εάν θα έμενε στην περιοχή ή θα έφευγε για την πλατεία Αβησσυνίας που ήταν το νέο στέκι της εποχής. Τελικά αποδέχθηκε την πρόταση να πουλήσει το μαγαζί του και έτσι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της νυχτερινής Αθήνας. Αργότερα, ο ίδιος επέστρεψε στην Κρήτη μαζί με την γυναίκα της ζωής του και έμεινε σε ένα κτήμα σε ένα βουνό στην Καλή Ράχη, μέχρι το τέλος της ζωής του.

 

paezano

 

paezano

 

paezano

 

paezano

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...