Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πέθανε ο ζωγράφος Χρήστος Καρράς

Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Χρήστος Καρράς, σε ηλικία 93 ετών. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «γενιάς του ‘60».
Ο Χρήστος Καρράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 9 Δεκεμβρίου 1930 και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 1951 γράφεται στη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών και όταν παίρνει το δίπλωμά του (1955) φεύγει με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1957) και σπουδάζει φρέσκο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού για τρία χρόνια ενώ θα μείνει στη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι το 1963.

Συγχρόνως ταξιδεύει στο Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία. Αργότερα πραγματοποιεί πολλά ταξίδια στη Βενετία, Βασιλεία, Κάσσελ, Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, παρακολουθώντας τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Το 2001, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του ενώ το 2004 δημιούργησε τη μνημειακή σύνθεση «Διαστημική Ποίηση», για το Σταθμό Χαλανδρίου του Μετρό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιταλοί επιστήμονες διάβασαν σε πάπυρο πώς πέρασε ο Πλάτωνας το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πλάτωνα ρίχνουν προσφάτως αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα παπύρων, τα οποία θάφτηκαν κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας μετά την...

Πώς το DNA αποκαλύπτει τα μυστικά μίας αρχαίας φυλής πολεμιστών που έζησε πριν 1.500 έτη (εικόνες)

Τα μυστικά μίας αρχαίας φυλής πολεμιστών που έζησε πριν από 1.500 έτη αποκαλύπτονται μέσω ανάλυσης DNA. Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα λείψανα του όγδοου αιώνα ενός αλόγου και ενός ν...

Φόρτωση άρθρων...