Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Τα αρχαία ελληνικά δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές, γράφει η Le Figaro

Πολιτισμός

Τα στατιστικά αποτυπώνουν μια γενική παρακμή στη διδασκαλία των αρχαίων γλωσσών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι λεγόμενες στη Γαλλία «αρχαίες» ή και «νεκρές» γλώσσες, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σε σημερινό της δημοσίευμα. Όπως αναφέρεται, «οι στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου από το γαλλικό υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης των αρχαίων γλωσσών στα σχολεία, αποτυπώνουν μια γενική παρακμή στη διδασκαλία των Λατινικών και των Ελληνικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως αιτίες της εξέλιξης αυτής την έλλειψη προϋπολογισμού, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το θέμα εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων και την αποθάρρυνση των υποψηφίων για το απολυτήριο. «Για την προώθηση των αρχαίων γλωσσών, ο ενθουσιασμός των μαθητών εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά το κράτος αρνείται να χορηγήσει τα απαραίτητα μέσα για να τις διδάξει σε καλές συνθήκες σε όλη τη χώρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Παρατείνονται τα εκπτωτικά εισιτήρια και οι προσφορές μέχρι 30 Ιουνίου

Πρόκειται για εισιτήρια με έκπτωση έως 50% σε επιλεγμένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε όλες τις συναυλίες και παραστάσεις του Μικρού Θεάτρου Αρχαίας Επιδαύρου- Δε...