Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τιτανικός: Σε δημοπρασία αντικείμενα από το ναυάγιο (εικόνες)

Πολιτισμός

Σε δημοπρασία βγαίνουν στις 11 Νοεμβρίου αντικείμενα από το διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού. Τη δημοπρασία θα πραγματοποιήσει ο οίκος Henry Aldridge & Son Ltd.

Το πιο σημαντικό από τα αντικείμενα είναι ένα μενού της πρώτης θέσης του θρυλικού υπερωκεανείου, που είναι και το μοναδικό μενού που διασώθηκε.

Σε αυτό αναγράφονται τα πιάτα που απολάμβαναν οι πλούσιοι επιβάτες της πρώτης θέσης, λίγο πριν χάσουν την ζωή τους στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του παρθενικού ταξιδιού του πλοίου από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Την νύχτα της 11ης Απριλίου του 1912 – δύο βράδια πριν την μοιραία νύχτα  της 14ης Απριλίου – το μενού της πρώτης θέσης περιελάμβανε εκλεκτά εδέσματα όπως, σολομό, στρείδια, πάπια και αρνί. Το μενού έχει εμφανή τα σημάδια του ναυαγίου, ενώ αναμένεται να πωληθεί για 50.000-70.000 λίρες.

Τιτανικός: Σε δημοπρασία αντικείμενα από το ναυάγιο

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι μια καρό κουβέρτα από το κατάστρωμα της πρώτης θέσης, η οποία εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 70.000 έως 100.000 λίρες.

Τιτανικός: Σε δημοπρασία αντικείμενα από το ναυάγιο

Ακόμα, σε δημοπρασία διατίθεται ένα ρολόι τσέπης του επιβάτη της δεύτερης θέσης Σινάι Κάντορ, και υπολογίζεται ότι μπορεί να κυμανθεί από 50.000 έως 80.000 λίρες.

Τιτανικός: Σε δημοπρασία αντικείμενα από το ναυάγιο

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη μετά από επανεξέταση μιας μουμιοποιημένης έφηβης που πέθανε στη γέννα

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη αφού επανεξέτασαν τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης μητέρας ηλικίας μόλις 14-17 ετών που πέθανε κατά τον τοκετό πριν από περισ...

Βεβήλωσαν τον Παρθενώνα «ζόμπι» τουρίστες - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Προκλητικότητα και ασέβεια έδειξαν κάποιοι τουρίστες, που αποφάσισαν να ποζάρουν στην Ακρόπολη ως δήθεν μοντέλα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας π...

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι (Photos)

Περισσότερους από 1.400 αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Αρχαιολόγοι στη νότια Γαλλία έχουν ανασκάψει αρχαίο ρωμαϊκό κοιμητήριο το οποίο περιέχει 1.430 τάφους και ...

Φόρτωση άρθρων...