Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Το τραγούδι που είναι αφιερωμένο στο διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Ένα νέο τραγούδι κυκλοφόρησαν ο κιθαρίστας των Queen Μπράιαν Μέι και ο ιδρυτής των 10cc Γκράχαμ Γκούλντμαν 
για να γιορτάσουν τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο της James Webb της NASA.

Το τηλεσκόπιο, εκτοξεύτηκε με πύραυλο Ariane 5 από το ευρωπαϊκό διαστημικό λιμάνι στη Γαλλική Γουιάνα την ημέρα των Χριστουγέννων το 2021 και τέθηκε σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα.

Η κυκλοφορία του τραγουδιού των Μέι και Γκούλντμαν «Floating In Heaven» συνέπεσε με την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των πρώτων εικόνων που ήρθαν στη Γη από το τηλεσκόπιο.

Ο Μπράιαν Μέι, ο οποίος έχει διδακτορικό στην Αστροφυσική είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό σε έναν κόσμο εξερεύνησης από το να πηγαίνεις σε ένα μέρος για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα. Ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορούμε να ανακαλύψουμε».

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού παρουσιάζει τον Μέι να παίζει κιθάρα στο «διάστημα», ενώ ο Γκράχαμ Γούλντμαν εμφανίζεται να αιωρείται και να τραγουδά την απαλή μελωδία.

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία από τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ που δείχνει το γαλαξιακό σμήνος με την ονομασία SMACS 0723, ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Το τραγούδι: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βγήκε για βόλτα και βρήκε τυχαία μία πέτρα – Οι αρχαιολόγοι εντυπωσιάστηκαν γιατί ήταν αντικείμενο 5.600 ετών

Ο Κάρολ Τσερβίνσκι βγήκε βόλτα σε ένα λόφο κοντά σε ποτάμι, στο Ντράζγκαου της Πολωνίας. Στον δρόμο είδε μια αιχμηρή και κοφτερή πέτρα, η οποία του έκανε εντύπωση και την μάζεψε. Τ...

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Φόρτωση άρθρων...