Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Τζόυς ΝτιΝτονάτο: Η σούπερ σταρ της όπερας έρχεται στην Αθήνα

Πολιτισμός

Την Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών επέλεξε η σούπερ στα της όπερας Τζόυς ΝτιΝτονάτο για την πρώτη παρουσίαση του νέου της καλλιτεχνικού πρότζεκτ με τίτλο «Eden» («Εδέμ») το οποίο το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Τρίτη 30 Μαΐου, με ελληνικούς υπότιτλους, στο πλαίσιο της διεθνούς της περιοδείας.

Η Αμερικανίδα μεσόφωνος, η οποία έχει βραβευτεί τρεις φορές με Grammy, θα παρουσιάσει ένα συναισθηματικό ταξίδι που μιλά στην καρδιά των ανθρώπων, επιδιώκοντας την επανασύνδεσή τους με τη φύση. Στόχος της να παρακινήσει το κοινό να αλλάξει στάση απέναντι στον πλανήτη και να τού προτείνει να βιώσει μια ολιστική μουσική εμπειρία που προεκτείνεται εκτός συναυλιακών χώρων.

Η παράστασή της μεταφέρει τον ακροατή σε μια όαση γεμάτη τραγούδια και σπόρους ‒πραγματικοί σπόροι που μπορούν να φυτευτούν, θα διανέμονται στο κοινό εκτός της συναυλιακής αίθουσας‒ και τον προτρέπει να αναλάβεθ ενεργό δράση για το περιβάλλον σε δρόμους, κήπους, οπουδήποτε μπορεί να ακουστεί η φωνή του.

Το πρότζεκτ «Eden» είναι μια μουσική περιπλάνηση τεσσάρων αιώνων σε ονειρικές συνθέσεις των Φραντσέσκο Καβάλλι, Άαρον Κόπλαντ, Κρίστοφ Βίλλιμπαλντ Γκλουκ, Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ], Τσαρλς Άιβς, Γκούσταφ Μάλερ κ.ά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το τραγούδι «Τhe First Morning of the World» («Το πρώτο πρωινό του κόσμου»), που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας από τη βραβευμένη με Όσκαρ Πόρτμαν και πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του «Εden», αλλά και το «Seeds of Hope» [«Σπόροι ελπίδας»], ο ύμνος της «Εδέμ». Μάλιστα, το τραγούδι αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών της Χορωδίας Καντέρμπερι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία συμμετείχαν σε εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε με αφορμή το «Εden».

Την Τζόυς ΝτιΝτονάτο πλαισιώνει η Ορχήστρα Il Pomo d’Oro που διευθύνει ο Μαξίμ Εμελιάνιτσεφ, ο οποίος ερμηνεύει επίσης τα μέρη για τσέμπαλο ενώ λαμβάνει επίσης μέρος, σε ρόλο ηθοποιού, ο χορευτής και χορογράφος Μανουέλ Παλάτσο. Μαζί τους, η Νεανική Χορωδία του El Sistema Greece υπό τη μουσική διδασκαλία της Βάγιας Παπαγιαννοπούλου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρί Λαμπέρ-Λε Μπιάν, και τους φωτισμούς ο Τζον Τόρρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε αρχαία βίλα με πισίνα σε πόλη που ίδρυσαν Έλληνες πριν από 2.600 χρόνια (Photos)

Βίλα με εσωτερική πισίνα, που χρονολογείται από την ρωμαϊκή εποχή, βρέθηκε σε μια πόλη με ιστορία περίπου 2.600 ετών στην οποία ανέκαθεν έμεναν κοινωνικές ελίτ. Η αρχαία βίλα έχει ...

Φόρτωση άρθρων...