Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο της εφορίας οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Οικονομία

Ένα νέο «υπερόπλο» κατά της φοροδιαφυγής μέσα από συναλλαγές με κρυπτονομίσματα επιδιώκει να δημιουργήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΑΔΕ ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής συναντήθηκε με τον Acting Commissioner του IRS, Douglas O’ Donnell στην Ουάσινγκτον και συζήτησαν για την προοπτική συνεργασίας των δύο υπηρεσιών σε αυτό τον τομέα.

Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία, που έχει ήδη αναπτύξει για τον έλεγχο των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (digital assets) η αμερικανική φορολογική διοίκηση.

Στόχος της επίσκεψης του Διοικητή της ΑΑΔΕ είναι να αναπτυχθεί συνεργασία με το IRS, ώστε να μεταφερθεί στην Ελλάδα η εμπειρία και η τεχνογνωσία της αμερικανικής φορολογικής αρχής σε συγκεκριμένους τομείς παρακολούθησης των κρυπτονομισμάτων και των ευρύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως:

  • Εργαλεία εντοπισμού συναλλαγών και κατόχων digital assets
  • Δραστηριότητες στο dark web
  • Εκπαίδευση προσωπικού
  • Προετοιμασία κανονιστικού πλαισίου

Παράλληλα, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε στα στελέχη του IRS τη λειτουργία της πλατφόρμας ψηφιακής τιμολόγησης και τήρησης βιβλίων myDATA, και τις εφαρμογές timologio και appodixi, και δήλωσε ότι η ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι πρόθυμη να προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια και τεχνογνωσία χρειαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Bloomberg για την εξαγορά της Credit Suisse: Μια νέα τραπεζική κρίση βρίσκεται ήδη εδώ και «μας κλείνει το μάτι»

Με μία μακροσκελή ανάλυσή του το editorial team του Bloomberg επιχειρεί να παραθέσει τις αρνητικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την...

«Βρέχει χρήμα» την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου 2023 - Θα καταβληθούν σχεδόν 3 δισ. ευρώ - Αναλυτικά όλες οι πληρωμές

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα, την έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, που λαμβάνο...

Φόρτωση άρθρων...