Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Άγριο κυνηγητό της Εφορίας κατά της... μισής Ελλάδας

Οικονομία

Στη... γύρα θα βγει η Εφορία από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, προκειμένου να εισπράξει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου, από τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστούν τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις. 

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να τα βγάλει πέρα και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς προκύπτει ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου προστέθηκαν επιπλέον απλήρωτα χρέη 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Οι συνολικές οφειλές ξεπέρασαν και πάλι τα 106,02 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν διαγραφεί χρέη του παλαιού ΟΣΕ. Από αυτό το ποσό, η Εφορία θεωρεί ως εισπράξιμα τα 79,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά, στο υπουργείο δεν τρέφουν αυταπάτες. Αν εισπράξουν 15-18 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας, θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι.  

Τα «κόκκινα» ΑΦΜ ανέρχονται σε 4.031.138 φυσικά και νομικά πρόσωπα, από τα οποία τα 2.041.234 απειλούνται με κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ σε 1.479. 507 έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Και τα χειρότερα έρχονται...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Πελοποννήσου από τον Daniel

Το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σήμερα σε 6.412 δικαιούχους στις Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημ...

Φόρτωση άρθρων...