Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Αισχροκέρδεια: Φρούτα και λαχανικά από... χρυσό, αύξηση 50% από πέρσι

Οικονομία

Με πολύ αυξημένο κόστος φτάνουν στον καταναλωτή τα οπωροκηπευτικά, καθώς έπειτα από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι τιμές σε μανάβικο της Αττικής που βρέθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN: Ντοματίνια 9,90 ευρώ, κολοκυθάκια 4,95 ευρώ, αγγουράκια 3,50 ευρώ και δυόσμος 1,10 το τεμάχιο.

Δηλαδή φρούτα και λαχανικά έχουν πάρει αύξηση 50% από πέρσι σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών.

Αλλά στην πραγματικότητα, τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως η παραγωγή της Θεσσαλίας καλύπτει μικρό μέρος των οπωροκηπευτικών. Τα καλλιεργούμενα φρούτα και λαχανικά στη Θεσσαλία καλύπτουν 28.000 στρέμματα που αποτελεί το 7,5% του συνόλου της παραγωγής της χώρας.

Στον Θεσσαλικό Κάμπο καταστράφηκαν 8.000 στρέμματα σε σχέση με το σύνολο των οπωροκηπευτικών σε όλη τη χώρα που είναι 371.000 στρέμματα τότε προκύπτει ότι οι καταστροφές στη Θεσσαλία αγγίζουν μόλις το 2% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με φρούτα και λαχανικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Πώς θα κουρέψετε τα πρόστιμα έως και 75%

Εκπτώσεις στα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η Εφορία μπορούν να επιτύχουν φορολογούμενοι επιλέγοντας την εξωδικαστική επίλυση διαφορών. Η πρώτη ρύθμιση «τρέχει» ήδη, λήγει στις 30...

Φόρτωση άρθρων...