Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ακίνητα: Παράταση ενός μήνα για συμβόλαια με παλαιές αντικειμενικές αξίες

Παράταση ενός μήνα για να ολοκληρώσουν τα συμβόλαια με τις αντικειμενικές που ισχύουν σήμερα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. 

Ρύθμιση (άρθρο 49) για το ζήτημα του υπολογισμού φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δωρεάς και γονικής παροχής για συμβόλαια που συντάσσονται από 1.1.2022 έως 31.1.2022 προβλέπεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Όμως, προϋπόθεση θα είναι ότι οι οικείες δηλώσεις υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021. Η διάταξη έρχεται σαν λύση στην εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις μεταβιβάσεις, αλλά μόνο για το θέμα της αλλαγής των αντικειμενικών.

Στον αέρα παραμένουν έτσι χιλιάδες μεταβιβάσεις που δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν, καθώς δεν παρατείνεται ταυτόχρονα ούτε δυνατότητα σύναψης συμβολαίου χωρίς την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, αλλά ούτε -καθώς φαίνεται- και η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών στους δήμους. 

Για όσους ξεκίνησαν και δεν προλάβουν δηλαδή, τα συμβόλαια θα κοστίσουν ακριβότερα από όσο υπολόγιζαν ή θα μείνουν στη μέση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαήμερη εργασία: Σε ποιους κλάδους θα εφαρμοσθεί από τον Ιούλιο – Πού απαγορεύεται

Από την 1η Ιουλίου 2024, επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομι...

Φόρτωση άρθρων...