Τρίτη
30 Απριλίου 2024

«Αλμυρό» το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης – Στα ύψη οι τιμές στα κρέατα

Οικονομία

Ιδιαιτέρως τσουχτερή θα είναι φέτος η Τσικνοπέμπτη για χιλιάδες καταναλωτές καθώς οι τιμές στα κρατικά μέσα σε ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 6%.

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι καταναλωτές που έχουν κάνει την έρευνα αγοράς για το κρέας που θα μπει στην ψησταριά, υπολογίζουν το κόστος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές όλων των κρεάτων έχουν αυξηθεί κατά 6%.

Με αποτέλεσμα το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης να προμηνύεται «αλμυρό», καθώς το κόστος για το αρνί και το κατσίκι ανέρχεται στα 14 ευρώ το κιλό, για το κοτόπουλο 4,5 ευρώ το κιλό, και το χοιρινό στα 5-10 ευρώ ανάλογα με το κομμάτι.

Πάντως, στα κρεοπωλεία οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς οι τα νοικοκυριά προσπαθούν να κάνουν έναν προγραμματισμό του κόστους.

Πολλοί καταναλωτές, προσπαθώντας να ρίξουν το κόστος, προμηθεύτηκαν πολύ νωρίς τα απαραίτητα για το παραδοσιακό τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκινά το θερινό τιμολόγιο

Σε ισχύ τίθεται το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου με συνεχές ωράριο από τις 23:00 έως τις 07:00 καθημερινά. Οι κατ...

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η Μεγάλη Παρασκ...

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Φόρτωση άρθρων...