Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»: Και νέοι δικαιούχοι για τις επιδοτήσεις

Ακόμη 140.000 επιλαχόντες από τη «δεξαμενή» αιτήσεων που έγιναν όταν βγήκε στον αέρα το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» θα έχουν την ευκαιρία τους να αγοράσουν με εκπτωτικά κουπόνια νέες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά, αποσύροντας παλιά μοντέλα που όμως βρίσκονται σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη φάση θα τρέξει από την επόμενη εβδομάδα αφού κλείσει ο πρώτος κύκλος, μετά και την ένταξη των νέων δικαιούχων. Συνολικά οι ωφελούμενοι της α' φάσης ξεπερνούν τις 230.000 (από τις 151.410 που εντάχθηκαν αρχικά στο πρόγραμμα). Αυτό οφείλεται στο πλεόνασμα που δημιουργήθηκε, από το οποίο και εκδόθηκαν επιταγές για άλλους 80.000 επιλέξιμους στο πρόγραμμα.

Χιλιάδες επιπλέον πολίτες που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» θα λάβουν πλέον το πολυπόθητο voucher για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών. Πρόκειται για 140.000 άτομα που είχαν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα του «Αλλάζω συσκευή» και είχαν χαρακτηριστεί ως «επιλαχόντες».

Κάθε δικαιούχος επιδοτείται με 135-710 ευρώ, για μία έως τρεις συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, 1 ψυγείο και 1 καταψύκτη), αλλά πολλοί δεν εξαντλούν το ποσό που τους αναλογεί, οπότε το υπόλοιπο πιστώνεται εκ νέου στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

To ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη την επόμενη διετία

Παρά την δυσμενή διεθνή συγκυρία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη, η...

Φόρτωση άρθρων...