Τετάρτη
12 Ιουνίου 2024

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: Προστίθενται 148.325 δικαιούχοι

Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» με την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων», αναφέρει ο υφυπουργός Επικρατείας στην ανάρτησή του στο Twitter.

«Πάνω από 380.000 νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν και να ανακυκλώσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους», προσθέτει ο Γιάννης Οικονόμου.

Στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» θα προστεθούν 148.325 νέοι δικαιούχοι, οι οποίοι προήλθαν από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων και θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η επιδότηση του προγράμματος καλύπτει από 30% έως 50% την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούριες, ενώ ο σκοπός του προγράμματος είναι να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 40%, ενώ το εκπτωτικό κουπόνι θα ισχύει για 3 μήνες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

Οι νέοι δικαιούχοι θα έχουν τρίμηνη προθεσμία για την εξαργύρωση των κουπονιών τους, ώστε να αντικαταστήσουν έως και τρεις παλιές ηλεκτρικές συσκευές (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες).

Ποιες συσκευές ανακυκλώνονται

Ακόμα, για να λάβουν οι δικαιούχοι τα κουπόνια για την αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, οφείλουν να αποσύρουν τις παλαιές της ίδιας κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, τα κουπόνια δίνονται για τις ακόλουθες συσκευές:

  • κλιματιστικό
  • ψυγείo
  • καταψύκτης

Οι ηλεκτρικές συσκευές που δίνονται για απόσυρση, θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι για το οποίο θα πραγματοποιηθεί έλεγχος, ενώ πρέπει να είναι τοποθετημένες στο σπίτι του κάθε δικαιούχου του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναδρομικά: Άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις – Πώς δηλώνονται μισθοί και συντάξεις

Στη διάθεση των υπόχρεων είναι η πλατφόρμα για τη δήλωση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) άνοιξε την πλατφόρμα και πλέον οι συντα...

Φόρτωση άρθρων...