Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Κάνουν τον σταυρό τους για  την καλή πορεία του τουρισμού

Οικονομία

Τον... σταυρό τους κάνουν στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι σώζουν εν μέρει την παρτίδα στην οικονομία, από τις πολύ καλές επιδόσεις στον τουρισμό.

Πραγματικά, τα στοιχεία του ισοζυγίου από την Τράπεζα Ελλάδος, δείχνουν ότι τον Ιούλιο υπήρξε αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά 240% και των εισπράξεων κατά 235%. Έτσι, στο επτάμηνο, ο στόχος των ταξιδιωτικών εισπράξεων διαμορφώθηκε στο 51%, έναντι στόχου στον προϋπολογισμό για 45%.

Βέβαια, ο Αύγουστος πήγε ακόμη καλύτερα, οπότε η κυβέρνηση έχει βρει σανίδα σωτηρίας. Εξ ου και η αναθεώρηση για το φετινό ΑΕΠ στο 5,9%, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ακόμη υψηλότερη, αφού πάει καλά και ο Σεπτέμβριος.

Σίγουρα, για πάρα πολλούς σχηματίζεται "λίπος" για να βγάλουν τον χειμώνα, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού, θα είναι και πάλι αυξημένα και είναι πιθανό , διάφοροι κλάδοι της οικονομίας να υπολειτουργούν  

Τουλάχιστον όσοι είχαν μια αποδοτική σαιζόν, θα κερδίσουν σημαντικό χρονικό διάστημα βιωσιμότητας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν αναδρομικά μέσα στον Μάιο - Τι θα γίνει με δώρα και επιδόματα

Τέλος Μαΐου αναμένεται να πληρωθούν αυξήσεις και αναδρομικά 12.000 συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι λόγω του επανυπολογισμού στις συντάξεις. Τα ποσά που θα δοθούν σε αυτήν την ομάδ...

Φόρτωση άρθρων...