Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις οφειλών για τα χρέη στην Eφορία – Νέα ευκαιρία για τους οφειλέτες

Ακόμη μια ευκαιρία σε χιλιάδες φορολογούμενους να επανενταχθούν σε ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών τις οποίες έχουν χάσει δίνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Πρόσθετες τεχνικές διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 8 Απριλίου.

Παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου.

Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των ανωτέρω δόσεων, τότε οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση.

Προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια των ανωτέρω ρυθμίσεων επισημαίνεται πως η φορολογική διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα στην πίστωση στις δόσεις αυτών των ποσών που προέρχονται από επιστροφές φόρων ή από παρακρατήσεις λόγω έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας.

Ακόμα, σημειώνεται πως η παραπάνω αναβίωση δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν απωλεσθεί με πράξη του Προϊσταμένου ΔΟΥ.

Επίσης, με το σχέδιο νόμου εξορθολογίζονται οι κανόνες που αφορούν στην απώλεια των ρυθμίσεων. Σήμερα, η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που, εάν δημιουργηθούν για έστω και μια ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης.

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις

Το νομοσχέδιο προβλέπει αναβίωση:

  • 100 δόσεων του 2014
  • 100 δόσεων του 2015
  • 120 δόσεων του 2019
  • 72 δόσεων του 2023
  • Πως θα γίνει η επανένταξη

Πληρωμή όλων των χαμένων δόσεων μέχρι τέλη Απριλίου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους η Ελλάδα με τα φορολογικά κίνητρα Μητσοτάκη

Η Ελλάδα είναι μία χώρα «με 300 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, γραφικές παραλίες, αρχαία μνημεία και ήπιους χειμώνες». Και όλα αυτά την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό «όχι μόνο ...

Reuters: Το 2024 η ελληνική οικονομία «θα εκτοξευτεί» - Η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στη χώρα

Στα εντυπωσιακά οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, σε σημερινό άρθρο του. Το 2024 θα είναι η χρονιά που η ελληνική οικονομί...

Φόρτωση άρθρων...