Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Απλησίαστα τα ακίνητα - Τα 4 κλειδιά που ανοίγουν διαθέσιμες κατοικίες

Οικονομία

Την ώρα που οι τιμές των ακινήτων είναι απλησίαστες με την Τράπεζα της Ελλάδας να εντοπίζει αύξηση κοντά στο 67% την τελευταία επταετία. Τέσσερις κινήσεις αναμένονται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο να ανασχέσουν την έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών.

Η προετοιμασία των τραπεζών, υπό την πίεση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), να ξεφορτωθούν ακίνητα από το χαρτοφυλάκιό τους, ο σχεδιασμός των servicers να διαθέσουν δεκάδες χιλιάδες από τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διάθεση κατοικιών (που θα αγοραστούν ως πρώτες κατοικίες) στην αγορά και τα φορολογικά μέτρα που εξετάζονται για τις πλατφόρμες τύπου Airbnb μπορούν να λειτουργήσουν ως φρένο στην ξέφρενη πορεία ανόδου των τιμών.

Και παράλληλα να δημιουργήσουν ένα cooldown στη μίνι οικιστική κρίση της χώρας, προτού αυτή δημιουργηθεί, δίνοντας ανάσα στα μέσης αξίας οικιστικά ακίνητα σε περιοχές πρώτης κατοικίας.

Οι τέσσερις κινήσεις που θα «ρίξουν» τα ακίνητα στην αγορά

  • 10.000 ακίνητα (από πλειστηριασμούς) ανεκμετάλλευτα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών
  • 100.000 από τα ακίνητα των servicers (σε πλειστηριασμούς)
  • Σενάρια για φοροελαφρύνσεις σε όσους νοικιάζουν μακροχρόνια
  • Έρχεται το Σπίτι μου ΙΙ (ηλικίες 29-50)

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινωνικός τουρισμός: Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ

Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2025, καθώς από τις 15 Ιουλίου στις 0...

Οι άμυνες της ελληνικής οικονομίας: Πώς είναι θωρακισμένα ομόλογα, τράπεζες, Χρηματιστήριο έναντι διεθνών αναταράξεων

Ο πολιτικός κίνδυνος που δημιούργησαν οι γαλλικές εκλογές εξακολουθεί να ελλοχεύει υπεράνω των ευρωπαϊκών αγορών μετοχών, ομολόγων και συναλλάγματος. Οι επενδυτές μόνον προς το παρ...

Φόρτωση άρθρων...