Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Αποκλεισμένες από ρευστό είναι χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις λόγω χρεών

Η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένη από τις χρηματοδοτήσεις διαφόρων προγραμμάτων, καθώς πνίγονται στα χρέη προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ. Αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελούν τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης μέσω δανείων, για 6.008 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τι προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων; Είχαν υποβάλλει αιτήσεις 17.101 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 3.237 "κόπηκαν" γιατί δεν είχαν φορολογική ενημερότητα, αφού έχουν απλήρωτα χρέη στην Εφορία.

Επιπλέον, 702 επιχειρήσεις στερούνταν ασφαλιστικής ενημερότητας καθώς είναι στη... μαύρη λίστα του ΕΦΚΑ. Παράλληλα, 112 επιχειρήσεις είναι "λερωμένες" λόγω παλαιότερης αθέτησης πληρωμών από δάνεια, με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένες στον Τειρεσία.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά για την εικόνα που υπάρχει σήμερα στο επιχειρείν, όπου η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων δεν μπορεί να περάσει ούτε... έξω από τράπεζα, καθώς ασφυκτιούν, λόγω των συσσωρευμένων χρεών, τα οποία αυξάνονται συνέχεια. Και δυστυχώς, τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πλημμύρες: Νέα πληρωμή πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ

Σήμερα (25/09), πραγματοποιήθηκαν νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας και συγκεκ...

Πλημμυροπαθείς: Στις 22.589 οι οριστικές αιτήσεις στην Κρατική Αρωγή - Εκκρεμούν 4.840

«Οι αποζημιώσεις των πληγέντων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς», είπε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα το μεσημέρ...

Φόρτωση άρθρων...