Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αποζημίωση για βλάβες σε συσκευές λόγω διακοπών ρεύματος – H διαδικασία (Video)

Αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 600 ευρώ έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν πολίτες που είχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση τους και εξαιτίας αυτών των προβλημάτων υπέστησαν κάποια ζημιά σε ηλεκτρική τους συσκευή από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Η αίτηση γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ σε ειδική πλατφόρμα με την διαδικασία να είναι αρκετά απλή.

Οι αιτήσεις για την αποζημίωση για βλάβες σε ηλεκτρικές συσκευές υποβάλλονται μέσα από μια ειδική εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ. Στην επιλογή κατηγορία αιτήματος επιλέγουν «αίτημα επικοινωνίας» και στην υποκατηγορία αιτήματος την επιλογή «αποζημιώσεις». 

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί εντός δέκα εργάσιμων ημερών από το συμβάν, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, .

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής

Ο καταναλωτής που κάνει αίτηση για αποζημίωση θα πρέπει επιπλέοv:

  • να θέσει στη διάθεσή του ΔΕΔΔΗΕ (για δύο εργάσιμες ημέρες), εφόσον του ζητηθεί, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχει υποστεί βλάβη, για έλεγχο πριν από την επισκευή τους
  • να θέσει στη διάθεση του ΔΕΔΔΗΕ, όταν του ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου τεκμηρίωσης της βλάβης και του κόστους επισκευής ή αντικατάστασης των συσκευών με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών (τιμολόγια κ.λπ.).
  • να υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση αποδοχής της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού που του χορηγείται
  • να γνωστοποιήσει στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού για κατάθεση του χρηματικού ποσού της αποζημίωσής του

Eξτρα αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος

Πάντως, την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξετάζεται η πιθανότητα να δοθούν αποζημιώσεις, ανεξάρτητα από τις ζημιές.
To επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου ο Κώστας Σκρέκας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για αποζημίωση 100 ευρώ για κάθε ημέρα, μετά το πρώτο 24ωρο, που τα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός τόνισε ότι θα αποζημιωθούν αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στα ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων «έξυπνων» μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Reuters: Το 2024 η ελληνική οικονομία «θα εκτοξευτεί» - Η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στη χώρα

Στα εντυπωσιακά οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, σε σημερινό άρθρο του. Το 2024 θα είναι η χρονιά που η ελληνική οικονομί...

Φόρτωση άρθρων...