Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Αρχίζει η χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε αγρότες

Οικονομία

Πιστώσεις από 3.000-25.000 ευρώ με χαμηλά επιτόκια θα λάβουν χιλιάδες αγρότες, προκειμένου να βελτιώσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και να δοθεί ώθηση στον ιδιωτικό τομέα. Το συνολικό ύψος του προγράμματος δανείων του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ) ανέρχεται σε 61,5 εκατ. ευρώ και δικαιούχοι είναι νέοι γεωργοί, αναγνωρισμένα συλλογικά σχήματα αγροτών και μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με τελικό προϊόν γεωργικό.

Η διάρκεια αποπληρωμής θα είναι 2 έως 5 έτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της χρονικής περιόδου. Σε κάθε δάνειο, το 50% χορηγείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) μέσω του Ταμείου και είναι άτοκο και το υπόλοιπο 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Επιπλέον, το ΠΑΑ μέσω του Ταμείου παρέχει επιδότηση επιτοκίου διάρκειας δύο ετών για το τμήμα του δανείου που παρέχεται από τις τράπεζες. Έτσι, οι ωφελούμενοι θα έχουν μηδενικό επιτόκιο για τα δυο πρώτα χρόνια αποπληρωμής του δανείου τους και για το υπόλοιπο διάστημα να έχουν επιτόκιο μόνο για το 50% του συνολικού τους δανείου, δηλαδή για εκείνο το μέρος του στο οποίο συμμετέχει η τράπεζα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες της Πελοποννήσου από τον Daniel

Το ποσό των 38,5 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί σήμερα σε 6.412 δικαιούχους στις Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας από τον ΕΛΓΑ, ως αποζημ...

Φόρτωση άρθρων...