Κυριακή
19 Μαΐου 2024

ΔΕΗ: Άνω των 4 δισ. ευρώ οι προσφορές για την ΑΜΚ

Οικονομία
Tags: ΔΕΗ

Με υπερκάλυψη σχεδόν κατά 3 φορές, που συνιστά τεράστια επιτυχία, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Το μέγεθος δείχνει την τεράστια απήχηση που είχε η αύξηση κεφαλαίου κυρίως στο εξωτερικό, όπου οι προσφορές προσέγγισαν τα 3,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών άνοιξε την περασμένη Τρίτη και μέσα σε μία ώρα είχε υπερκαλυφθεί ο στόχος της έκδοσης, που ήταν 1,35 δισ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στα 9,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου καλύφθηκε από το CVC Capital, ενώ η ΔΕΗ μέσω της αύξησης κεφαλαίου, θα ενεργοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο, το οποίο αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2026. Μάλιστα τα 6 δισ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη τριετία και θα κατευθυνθούν κυρίως σε προγράμματα "πράσινης" μετάβασης, δηλαδή σε projects "καθαρών" μορφών ενέργειας.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται η κεφαλαιακή βάση της επιχείρησης, έτσι ώστε να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, αλλά και στη δραστηριοποίηση της στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και ειδικά τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, με αφο...

Φόρτωση άρθρων...