Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Διευκολύνσεις στην υποβολή δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Στη διευκόλυνση όσων επιχειρήσεων η βεβαίωση πραγματοποιείται μετά την 25η Ιουλίου 2022, για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για την καταβολή των οφειλών από το επιστρεπτέο ποσό, προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. 

    Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των αναγκών των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, με την έκδοση σχετικής απόφασης, θα προβλεφθεί ότι για δικαιούχους για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη δόση καθίσταται καταβλητέα την 31η Αυγούστου 2022, μαζί με τη δεύτερη δόση. Αντίστοιχα, για τους ως άνω δικαιούχους παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, έως και την 31η Αυγούστου 2022, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση 15% ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 25η Ιουλίου 2022 και με την προϋπόθεση της τήρησης των όρων των αποφάσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις, ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ (myAADE) στην επιλογή Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές, καθώς και αναλυτική αποτύπωση σε ψηφιακό αρχείο, των κύκλων ενίσχυσης για τους οποίους έχει πραγματοποιηθεί βεβαίωση, από την πλατφόρμα myBusinessSupport.

    Η πληρωμή των οφειλών είναι δυνατή και μέσω του συστήματος IRIS Online Payments, στο myAADE (myaade.gov.gr), με άμεση πίστωση των οφειλών. Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων, "η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες της πανδημίας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις ανάγκες και παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται".
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

POS: Υποχρεωτικό σε λαϊκές, περίπτερα, ταξί – Πρόστιμα 1.500 ευρώ από την 1η Απριλίου

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, καθώς λήγει η διορία για την ενεργοποίηση των POS στους τελευταίους 35 κλάδους της οικονομίας που δεν ήταν υποχρεωμένοι μέχρι τώρα να διαθέτουν τερμ...

Ανοίγουν οι πλατφόρµες για τα «κόκκινα» δάνεια - Τι θα κερδίσουν 2 εκατ. οφειλέτες

Σηµαντικές αλλαγές για πάνω από 2.000.000 δανειολήπτες µε µη εξυπηρετούµενα δάνεια έρχονται από την 1η Απριλίου, καθώς τίθενται σε πλήρη εφαρµογή οι νέοι κανονισµοί λειτουργίας των...

Φόρτωση άρθρων...