Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην απόκτηση Golden Visa

Για τις αλλαγές στην απόκτηση της Golden visa, μίλησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

«Η έρευνα του υπουργείου Οικονομικών έδειξε ότι η αύξηση του ορίου αξίας ακινήτων για την golden visa περιόρισε τις αυξήσεις ενοικίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμα, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», πρόσθεσε πως οι αγορές ακινήτων που συνδέονται με την golden visa δεν είναι πολλές και συνεπώς δεν έχουν μεγάλο ειδικό βάρος στην κτηματαγορά, αλλά επηρεάζουν ψυχολογικά τους ανθρώπους και έθεταν ένα όριο τιμών. 

Με τα παλιά όρια κάποιος οποίος είχε ένα σπίτι που στην αγορά άξιζε 200 χιλιάδες, το πήγαινε αυτομάτως στις 250 χιλιάδες και μετά την αλλαγή που έγινε σε κάποιες περιοχές 400 χιλιάδες ευρώ το πήγαινε αυτόματα στις 400 χιλιάδες, ανέφερε.

Ο Χάρης Θεοχάρης είπε: «Θελήσαμε να κλείσουμε αν θέλετε αυτή τη δίοδο για να μην σπρώχνουμε τον κόσμο να αυξάνει τις τιμές υπέρογκα. Επίσης, σήμερα που η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι η χρυσή βίζα είναι για πιο πλούσιους ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν και θα ξοδέψουν ακόμα περισσότερα αν μείνουν στη χώρα μας. 

Ανθρώπους δηλαδή που θα κινηθούν σε μια αγορά των 800.000 που αν θέλετε θα ανταγωνιστούν στην αγορά με τον Έλληνα εφοπλιστή ή βιομήχανο και όχι με τον Έλληνα νέο ή τη μέση οικογένεια, τη μέση και φτωχή οικογένεια η οποία προσπαθεί να βρει ένα σπίτι ή για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις στεγαστικές ανάγκες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...