Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Δημόσιο: Απλούστευση με ψηφιοποίηση διαδικασιών «υπόσχεται» νέα προγραμματική συμφωνία

Σε προγραμματική συμφωνία για δράσεις σχετικές με την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησαν ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. 

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και έρχονται σε συνέχεια προηγούμενων έργων που έχουν υλοποιηθεί με τη συνεργασία των δύο υπουργείων, όπως η ψηφιακή δήλωση γέννησης.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, πέραν της απλούστευσης και της ψηφιοποίησης, τα δυο υπουργεία «στοχεύουν στην οργάνωση και τη στελέχωση του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να υποστηρίζονται οι οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών».

Οι προγραμματιζόμενες δράσεις στοχεύουν στην ψηφιακή αναμόρφωση διαδικασιών αστικής και δημοτικής κατάστασης, που θα μειώσουν σημαντικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαφόρων υποθέσεων για τους πολίτες, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό και διοικητικό κόστος, την αναμόρφωση διαδικασιών που ακολουθούνται για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, αλλά και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης.

Ακόμα, μεταξύ των προτεραιοτήτων της προγραμματικής συμφωνίας, συγκαταλέγεται η διευκόλυνση της διεκπεραίωσης υποθέσεων για Έλληνες του εξωτερικού, η εφαρμογή της καινοτομίας στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, η προώθηση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών, τη μείωση του διοικητικού κόστους, αλλά και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τον συντονισμό των δράσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν αναλάβει εκ μέρους του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας, Λεωνίδας Χριστόπουλος και εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών η γενική γραμματέας, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη.

ΠΗΓΗ: moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...