Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

e-ΕΦΚΑ: Παράταση έως τις 9 Μαρτίου για υποβολή περιοδικών δηλώσεων και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Οικονομία

Παράταση έως και τη Τετάρτη 09/03/2022 της προθεσμίας για την υποβολή των ΑΠΔ του Ιανουαρίου αποφάσισε η διοίκηση τους ΕΦΚΑ.

 

Ειδικότερα η νέα προθεσμία αφορά:

 

  • Την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) e-Ε.Φ.Κ.Α. μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021, εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων και
  • Την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών e-Ε.Φ.Κ.Α. Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021, εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων πρόσθετων επιβαρύνσεων, προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων.

 

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργικότητας των μηχανογραφικών συστημάτων του e-ΕΦΚΑ και της αναβάθμισης των μηχανογραφικών εφαρμογών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν την υποβολή, τον έλεγχο και την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.).

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «Kαλάθι του Νονού»

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του «Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας». Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε και...

Φόρτωση άρθρων...