Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκή Ένωση για φυσικό αέριο: «Βγαίνει ο χειμώνας, προστατεύονται τα νοικοκυριά»

«Βγαίνει ο χειμώνας, προστατεύονται τα νοικοκυριά», τονίζει στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας για την ενεργειακή κρίση.
Μιλώντας στην Deutsche Welle, η Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάντρι Σίμσον, καταγράφει τα προβλήματα, αλλά υποστηρίζει ότι η Ευρώπη είναι θωρακισμένη απέναντι στην επαπειλούμενη ενεργειακή κρίση.

«Σίγουρα θα επιβιώσουμε τον χειμώνα», τονίζει η Επίτροπος από την Εσθονία. 

«Ήδη από τις αρχές της χρονιάς έχουμε αρχίσει τις απαραίτητες προετοιμασίες. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος και μπορεί να κλείσει τη στρόφιγγα ανά πάσα στιγμή. Αλλά είμαστε προετοιμασμένοι. Ξέρουμε ότι με τη βοήθεια αξιόπιστων προμηθευτών και με τις αποθήκες φυσικού αερίου να γεμίζουν, μπορούμε να βγάλουμε τον χειμώνα με ασφάλεια, χωρίς να καταφύγουμε σε μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης», προσθέτει η Κάντρι Σίμσον.

Η Ευρωπαία Επίτροπος παραδέχεται ότι η συμφωνία σε μία κοινή ευρωπαϊκή γραμμή δεν ήταν εύκολη, όπως φάνηκε και στην τελευταία έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες. Μάλλον δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, καθώς όπως επισημαίνει, τα κράτη-μέλη έχουν διαφορετικό ενεργειακό μείγμα και διαφορετικές ανάγκες.

Τελικά, επήλθε συμφωνία. Αυτό που έχει σημασία τώρα, τονίζει η Ευρωπαία Επίτροπος, είναι «να αρχίσουμε αμέσως την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα προληπτικά μέτρα θα μας επιτρέψουν να βγάλουμε τον χειμώνα με μικρότερη οικονομική απώλεια και με λιγότερο οδυνηρές συνέπειες για τη βιομηχανία μας από εκείνες που θα είχαμε εάν δεν κάναμε τίποτα τώρα και ξαφνικά τον χειμώνα η Ρωσία αποφάσιζε να κόψει το φυσικό αέριο. Δεν περιμένουμε λοιπόν τα επόμενα βήματα των άλλων, προχωρούμε μόνοι μας στην απαραίτητη προετοιμασία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Times: Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια κρίσης - Ευοίωνες οι προοπτικές

Με εγκωμιαστικό ρεπορτάζ αναφέρονται στην οικονομία της Ελλάδας οι Times του Λονδίνου. «Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης στον πλανήτη», έχε...

Φόρτωση άρθρων...