Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ταμείο Ανάκαμψης: Εκταμιεύτηκαν 3,64 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Οικονομία

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα πληρωμές στην Ελλάδα και σε ακόμη πέντε κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RFF).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέβαλε στην Ελλάδα την τρίτη πληρωμή στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Ανέρχεται σε 3,64 δισ. ευρώ (1,69 δισ. ευρώ σε μη επιστρεπτέα οικονομική στήριξη και 1,95 δισ. ευρώ σε δάνεια, εξαιρουμένης της προχρηματοδότησης).

Στις 16 Μαΐου 2023 και στις 22 Νοεμβρίου 2023, η Ελλάδα υπέβαλε στην Επιτροπή το τρίτο αίτημα πληρωμής για μη επιστρεπτέα στήριξη και το τρίτο αίτημα πληρωμής για δάνεια, αντίστοιχα, καλύπτοντας 39 ορόσημα και τέσσερις στόχους. Το συνολικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί κατά 35,95 δισ. ευρώ, με μη επιστρεπτέα στήριξη 18,22 δισ. ευρώ και δάνεια 17,73 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών -Οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μέσα από τις παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη βελτίωση της διαφάνειας και της α...

Φόρτωση άρθρων...