Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Ε.Ε.: Κοντά σε συμφωνία οι «27» για το φυσικό αέριο

Κοντά σε συμφωνία για το φυσικό αέριο φαίνονται πως είναι οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Τσεχίας, Γιόζεφ Σίκελα, έπειτα την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το πλαφόν στο φυσικό αέριο όμως απομένει ακόμη να καταλήξουν στο επίπεδο της ανώτατης τιμής.

 «Θα υπάρχει μόνο ένα ανοιχτό θέμα προς συζήτηση την Δευτέρα και αυτό είναι η τιμή που θα ενεργοποιεί τον μηχανισμό», είπε ο Γιόζεφ Σίκελα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 «Πιστεύω ότι έχουμε σχεδόν φτάσει (σε συμφωνία) αλλά τώρα θα πρέπει να δείξουμε ότι η ενότητα δεν είναι κενό γράμμα», πρόσθεσε ο Τσέχος υπουργός.

Ο Σίκελα παραδέχτηκε ότι ορισμένες χώρες φοβούνται πως το πλαφόν θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα ενώ κάποιοι υπουργοί αισθάνονταν ότι οι αλλαγές στο ανώτατο όριο της τιμής δεν ήταν ισορροπημένες. Η πιο πρόσφατη πρόταση περιλαμβάνει και τρόπους για την αναστολή του πλαφόν, εάν δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με όσα είπε καμιά χώρα δεν ζήτησε να παραπεμφθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, προκειμένου να διαπραγματευτούν οι ηγέτες των «27» το ύψος του πλαφόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές - Τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 38 δισ.

«Επιτυχή» χαρακτήρισε τη σημερινή έκδοση του 5ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρά, όπως επεσήμανε, το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. ...

Φόρτωση άρθρων...