Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ε.Ε.: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανόν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτήν την εβδομάδα για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβληθεί εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, όπως ανέφερε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

«Νομίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Μπον στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI. Για το ζήτημα θα έχει σήμερα συνομιλίες ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, που είναι και ο σφοδρότερος επικριτής του μέτρου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την περασμένη εβδομάδα το έκτο και αυστηρότερο μέχρι σήμερα πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας. Ωστόσο, αρκετές χώρες εξέφρασαν την εναντίωσή τους, καθώς ανησυχούν για τον αντίκτυπο του εμπάργκο.

Κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανησυχούν ότι το πάγωμα των εισαγωγών δεν θα τους εξασφαλίσει αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες έχουν διευκρινίσει ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα έχουν χρόνο μέχρι το τέλος του 2023.

Ωστόσο, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε τη Δευτέρας, ότι σημείωσε πρόοδο στις συνομιλίες της με τον Βίκτορ Ορμπάν για το συγκεκριμένο θέμα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...