Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Εφορία: Ανοίγει η πλατφόρμα των 36 ή 72 δόσεων – Αναβιώνουν οι 72 και 120 δόσεις

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων που αφορά στους οφειλέτες οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν την ενεργειακή κρίση και οι οποίοι θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές που άφησαν απλήρωτες στην Εφορία.

Οι αιτήσεις ξεκινούν σήμερα μέσω της πλατφόρμας www.efka.gov και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Η νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ παράλληλα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, η ελάχιστη μηνιαία δόση τίθεται στα 30 ευρώ και συνοδεύεται από ευεργετήματα όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών.

Η νέα ρύθμιση αφορά οφειλές από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

Αναβίωση 72 και 120 δόσεων

Την ίδια ώρα, αναβιώνουν οι 72 και 120 δόσεις για να ενταχθούν όσοι έχασαν τη ρύθμιση έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και θα είναι ανοιχτές έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία, για τα οποία οι οφειλέτες θα επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr, και χρέη σε Εφορία στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.

Διευκρινίζεται πως για να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι στη ρύθμιση αυτήν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν δύο μηνιαίες δόσεις που καλύπτουν τις δύο παλαιότερες οφειλόμενες δόσεις, έως τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης.

Οι απλήρωτες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σε 24 ή 48 δόσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των πληγέντων

Στη Βουλή κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024. Στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού στο οποίο περιέχονται οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των ευάλωτων...

Φόρτωση άρθρων...