Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Eκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο - Ράλι στις τράπεζες

Οικονομία

«Πάρτι» έστησαν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πέτυχε τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 4,5 μηνών, σβήνοντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος της «βουτιάς» του τελευταίου τριημέρου.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών «έβγαλε» δυναμική αντίδραση, κόβοντας τη… φόρα στους πωλητές, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, οδηγώντας την εγχώρια αγορά έως και τα χαμηλά πενταμήνου.

Τα υπερπουλημένα επίπεδα και οι ελκυστικές τιμές πρόσφεραν την ευκαιρία στους αγοραστές να κάνουν τα «ψώνια» τους και να στηρίξουν τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος από τα τέλη του καλοκαιριού αιμορραγεί σταθερά.

Μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, οι traders βρήκαν ευκαιρία να αγοράσουν τις μετοχές σε αρκετά ελκυστικές τιμές, ανακόπτοντας την καθοδική πορεία του Οκτωβρίου και ανακάμπτοντας από τα πρόσφατα χαμηλά πενταμήνου.

Οι τράπεζες ήταν οι βασικές «πρωταγωνίστριες», εμφανίζοντας αύξηση έως και 7%. Από κοντά ακολούθησαν και οι ΔΕΗ – ΟΤΕ – Mytilineos – Viohalco – Aegean – Ελλάκτωρ – Τέρνα Ενεργειακή, οι οποίες διευρύνθηκαν από +3% έως +8%. Η μετοχή της Cenergy, δε, μετά τις έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ανέκαμψε άνω του +10%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο +4,19% στις 1.157 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.163,15 μονάδες και χαμηλό τις 1.118,16 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 120,7 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 30,1 εκατ. τεμάχια

Ο τραπεζικός δείκτης τέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς εκτινάχθηκε στο +6,81% και τις 916 μονάδες, σβήνοντας τις απώλειες του προηγούμενου 3ημέρου και πετυχαίνοντας την καλύτερη συνεδρίαση από τις 22 Μαΐου.

  • Alpha Bank +5,33% 1,236 ευρώ
  • Eurobank +7,58% 1,484 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα +6,75% 5,30 ευρώ
  • Πειραιώς +7,46% 2,796 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα στο moneypress.gr
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά 36 εκατ. ευρώ για παιδιά που γεννήθηκαν το 2023

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (...

Δώρο Πάσχα: Έως τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο και πώς υπολογίζεται

Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις θα βρεθεί όποιος εργοδότης δεν καταβάλλει μέχρι την Μ. Τετάρτη το Δώρο Πάσχα. Φέτος μάλιστα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν τον...

Φόρτωση άρθρων...