Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

«Εξοικονομώ 2023»: Μέχρι πότε θα γίνονται οι αιτήσεις - Τα ποσοστά επιδότησης

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» έχει προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 60 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για ευάλωτα νοικοκυριά, με στόχο την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και θα παρέχει επιδοτήσεις για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτές οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», μετά τη δίμηνη παράταση που δόθηκε τον Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα θα έχει αυξημένο όριο των επιλέξιμων παρεμβάσεων κατά 10% λόγω της αύξησης των υλικών που μεσολάβησε.

Εφόσον η αίτηση κριθεί «καταρχήν επιλέξιμη» για υποβολή στο «Εξοικονομώ 2023» απαιτείται η έκδοση και υποβολή στο πρόγραμμα «Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου».

Οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα

Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούν τις εξής, προϋποθέσεις:

-Να υφίστανται νόμιμα.

-Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.

-Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.

-Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α' Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.

-Να μην είναι επιλέξιμες με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb).

Σημειώνεται ότι για κάθε κατοικία που θα επιλεγεί προς ένταξη στο πρόγραμμα, στόχος είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά και υποχρεωτικά, μέσω των επίσημων διαδικτυακών τόπων των προγραμμάτων: https://exoikonomo2023.gov.gr και https://exoikonomoneon.gov.gr αντίστοιχα.
Κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου με δικαιολογητικά. Τα τελευταία, επισυνάπτονται από τον υποψήφιο ηλεκτρονικά.

Με πληροφορίες από το moneypress.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέα «Εξοικονομώ»: Μεγαλύτερη επιδότηση για κοινωνικά ευάλωτους και διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων

Δύο νέα προγράμματα «Εξοικονομώ» σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για το τρέχον έτος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (28.4.2024) στο ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια...

Φόρτωση άρθρων...